12.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Çarşamba günü Birleşik Krallık’ın en uzun tahtta kalan hükümdar unvanını alan Kraliçe Elizabeth’in yaşına göre nasıl bu kadar dinamik göründüğü sorusu bir kez daha gündeme geldi. Bu durumun arkasında yatan en büyük faktör olarak ise, 11 yıl boyunca Kraliyet Sarayı’nın aşçılığını yapan Darren McGrady gösteriliyor. Kraliyet ailesinin sofrasının 63 yıldır ‘çok da değişmediğini’ ifade eden McGrady yayımladığı ‘Eating Royally’ adlı kitabında, kraliçenin oldukça düzenli ve istikrarlı bir yeme alışkanlığının olduğunu, nişastalı besinleri hiç tüketmediğini, zamanla meydana gelen yemek kültürlerindeki değişiklikleri ise kademeli olarak menüsüne dahil ettiğini söylüyor.
Tereyağını seviyor
Ayrıca Kraliçe’nin mevsiminde olan yemekleri yemeye özen gösterdiğini belirtilen McGrady, majestelerinin özellikle tereyağını çok sevdiğini de sözlerine ekliyor. McGrady, Kraliçe’nın beslenme prensibini “Doymak için değil, yaşamak için yemek yiyor” sözleriyle tanımlıyor. Aynı zamanda Edinburgh Dükü unvanını da taşıyan eski şef, 1997’de Prenses Diana’nın trafik kazasında ölümünün ardından işini bırakma kararı almış ve 3 çocuğu ve eşiyle birlikte ABD’ye taşınmıştı.