Gündem LGS tercih sonuçları tarihi belli oldu! ÖSYM'den flaş açıklama...

LGS tercih sonuçları tarihi belli oldu! ÖSYM'den flaş açıklama...

15.07.2018 - 13:00 | Son Güncellenme:

LGS tercihlerinin sona erdi ve gözler tercih sonuçlarına çevrildi. Bir milyona yakın öğrenci merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte LGS ile ilgili son gelişmeler...

LGS tercih sonuçları tarihi belli oldu ÖSYMden flaş açıklama...

LGS tercih işlemleri sona erdi. 2 Temmuz'da başlayan Lise tercih işlemleri 13 Temmuz Cuma günü sona erdi. Tercihlerin sona ermesinin ardından adaylar gözlerini MEB'e çevirdi. Peki LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak.

Nakil tercih başvurularının ilki 6-10 Ağustos'ta, ikincisi 13-17 Ağustos'ta, üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de yapılacak. Yatılılık başvuruları, 10-14 Eylül'de okul ve kurumlarca alınacak.

Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yerleştirme iş ve işlemleri ile öğrencilerin okullara kayıtları 13 Temmuz Cuma saat 17.00'ye kadar tamamlanacak.

Açıköğretim ortaokulu öğrencilerinin yerleştirme işlemleri, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için yerleştirme talebinde bulunmaları halinde, ikamet adresleri dikkate alınarak il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca 10-14 Eylül'de yapılacak.