Gündem Maymun Ceyn Antakya'yı birbirine kattı

Maymun Ceyn Antakya'yı birbirine kattı

13.03.2008 - 13:25 | Son Güncellenme:

.

Maymun Ceyn Antakyayı birbirine kattı

ANTAKYA Belediyesi Parkı’nda kendine yapılan özel yuvasına yerleştirilen çay tiryakisi maymun Ceyn, bakımı için açılan kapıdan kaçınca park ve caddeleri birbirine kattı.

Haberin Devamı

Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye kaçak sokulmak istenirken ele geçirilen ve yediemin olarak Antakya Belediyesi’ne teslim edilen maymun Ceyn, dün park içinde ağaçtan yapılan yuvaya yerleştirilmişti. 5 ay Antakya Belediye mezbahanesindeki demir parmaklı kafeste tutulan ve bu sırada sıkıntıdan tespih çekip çay tiryakisi haline gelen Ceyn, yeni yuvasında bakımı yapılırken kaçtı. Özgürlüğüne kavuşunca parktaki vatandaşların arasında dolaşan Ceyn’i fark edenler korkudan kaçıştı. Antakya Belediyesi ekipleri, uyuşturucu tüfekle maymunu yakalamak için peşine düştü. Görevlileri park içinde dolaştıran Ceyn yakalanması için ikram edilen 30 bardak çayı da içip kaçtı. Parkı birbirine katan Ceyn, bu kez caddeye çıkınca araç trafiğini birbirine kattı. Ağaçlardan çevredeki binalara zıplayan maymun, bir evin balkona geçip, kapıyı açmaya çalıştı. Gündüz Caddesi’ndeki bir manava da giren maymun, sebze ve meyvelerden alarak yedi. Görevlileri 3 saat peşinden koşturan maymun, daha sonra parka dönüp çocukların salıncaklarında sallandı.

Haberin Devamı

Görevliler, 3 saatlik mücadelenin ardından Ceyn’e uyuşturucu iğne sıkarak etkisiz hale getirdi. İğnenin etkisiyle çığlık atıp sandalyeden düşen maymun tekrar kafesine götürüldü.