Gündem Mehmet Gül hayatını kaybetti

Mehmet Gül hayatını kaybetti

14.03.2008 - 02:26 | Son Güncellenme:

Eski MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, Ukrayna’da vefat etti. Karaciğer sorunu yaşayan Gül’ün ölüm nedeni henüz açıklanmadı

Mehmet Gül hayatını kaybetti

Eski MHP milletvekili Mehmet Gül, Ukrayna’da yaşamını yitirdi. Gül’ün ölüm nedeni henüz açıklanmazken, nedenin daha önce de yaşadığı karaciğer sorunu olabileceği bildirildi. Mehmet Gül’e 2007 yılında Hepatit-B’den siroza dönüşen hastalığı sonucu karaciğer nakli yapılmıştı.
Türk Büyükelçiliği’nden yetkililerin hastaneye giderek durumu hakkında bilgi aldıkları bildirilirken ölümünün ardından ailesinin cenazeyi Türkiye’ye getirmek için çalıştığı öğrenildi. Gül’ün sık sık işadamı kimliğiyle Ukrayna’ya gittiği ve oradaki işadamlarıyla temaslarda bulunduğu bildirildi.
1950 Yozgat doğumlu Mehmet Gül, inişli çıkışlı hayatıyla Türk siyasetinin renkli simalarından biri oldu. Genç-liğinde Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Adını ilk olarak İstanbul Üniversitesi’nde 16 Mart 1978’de meydana gelen olayda duyurdu. 7 kişinin yaşamını yitirdiği olaya adı karışan Gül, yargılandığı davalardan beraat etti. 21. dönemde MHP’den İstanbul Milletvekili seçilen Gül, sıra dışı siyaset anlayışı ve ilginç çıkışlarıyla da tanındı.

Haberin Devamı

Bahçeli’yi eleştirmişti
Gül, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 2001 yılında Çin’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında da Çin Seddi üzerinde Che beresi ve Bozkurt işaretiyle dikkatleri üzerine çekti. Gül, 2002 milletvekili seçiminde MHP’nin baraj altında kalmasının ardından Bahçeli yönetimini başarısız bularak eleştirdi. MHP Genel Merkezi’nin mesafe koyduğu Gül, çalışmalarını İstanbul’da sade bir parti üyesi olarak sürdürdü.
Kasım 2007’de Memorial Hastanesi’nde karaciğer nakli yapılan Gül’ün ismi, kamuoyunda mini Susurluk olarak bilinen Matkap operasyonunda da geçti. Gül, evli ve 3 çocuk babasıydı.