Gündem MHRS randevu alma numarası kaçtır? İşte hastaneden randevu işlemleri!

MHRS randevu alma numarası kaçtır? İşte hastaneden randevu işlemleri!

15.12.2015 - 21:43 | Son Güncellenme:

MHRS randevu alma numarası ALO 182’dir. Buraya arayarak randevu almak yerine online olarak ücretsiz bir şekilde randevu alabilirsiniz. Hastane randevusunu nasıl alacağınızın bilgileri haberimizde.

MHRS randevu alma numarası kaçtır İşte hastaneden randevu işlemleri

Ülkemizde internet teknolojisinin bu denli gelişmesinden sonra internet kullanan vatandaşların sayısında bir artış bulunmaktadır. Artık neredeyse her evde internet olduğu gibi cep telefonlarından da kolaylıkla internete giriliyor. İnternetin bu kadar yaygınlaşmasından sonra da internet üzerinden gerçekleştirebileceğimiz işlemlerin sayısı da artmıştır. Sağlık Bakanlığı da geliştirdiği MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte gelişen internet teknolojisine ayak uydurmuştur. MHRS yani merkezi hekim randevu sistemi ile birlikte internet üzerinden veya telefon ile arayarak randevu alabiliriz. Sağlık Bakanlığı hastanelerde oluşan kalabalığın önüne geçmek amacı ile bu hizmeti devreye sokmuştur. MHRS hastane randevu sistemi hizmete girdikten sonra vatandaşlar internet üzerinden kolayca randevu alabildiği için hastanelerde oluşan gereksiz kalabalığın önüne geçilmiştir. MHRS hastane randevu sistemini 2 farklı şekilde kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alım işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi telefon ile ALO 184 randevu alma hattını arayarak da randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden randevu alabilmek için ilk olarak MHRS hastane randevu sisteminin internet sitesine giriş yapmalısınız. MHRS hastane randevu sisteminden randevu alabilmek için sisteme kayıtlı bir üyeliğinizin bulunması gereklidir. Eğer bir üyeliğiniz bulunmuyor ise üyelik almanız gereklidir. MHRS sisteminden üyelik alabilmek için ana sayfada yer alan randevu al linkini tıklamalısınız. Eğer bir üyeliğiniz bulunuyor ise vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranız ile şifrenizi girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu girmelisiniz. Üyeliğiniz yok ise sayfada yer alan yeni üye linkini tıkladıktan sonra üyelik alma işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni üye kayıt sayfasında kimlik bilgileri bölümüne T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girmelisiniz. İletişim bilgileri bölümüne cep telefonu numaranızı, e-posta adresinizi girdikten sonra güvenlik bilgileri bölümünde de bir şifre oluşturmalısınız. Tüm bu işlemlerden sonra üyelik alma işlemini tamamlamış olursunuz. Üyelik alma işlemini tamamladıktan sonra kolay bir şekilde sisteme girebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. İlk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu şehri seçmelisiniz. Daha sonra o şehirdeki hastanelerden randevu almak istediğiniz hastaneyi, polikliniği ve hekim tercihlerinizi belirtmelisiniz. Sistem size istediğiniz seçeneklerdeki randevu zamanlarını size gösterecektir. Size en uygun olan randevu zamanını seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kullanabildiğimiz gibi telefon ile arayarak da randevu alabiliriz. Telefonlardan ALO 184 numaralı randevu alma hattını arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. ALO 184 randevu alma hattınız aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını vermeniz gerekmektedir. Operatör T.C. kimlik numarayı onayladıktan sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre bildirmeniz gerekmektedir. Operatör uygun olan randevu saatlerini size söyledikten sonra size en uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.