Gündem Migrene ne iyi gelir?

Migrene ne iyi gelir?

18.04.2018 - 15:35 | Son Güncellenme:

Migren hastalığı, kişilerin günlük yaşamlarında tempolarının düşmesine ve ağrı dolu dakikalar geçirmesine sebep olan bir hastalık türüdür. Ortalama olarak kadınların yüzde 18’inde, erkeklerin ise yüzde 6’sında görülmektedir. Bu hastalığa sahip bireylerin yaşam kaliteleri düşerken işlerindeki güç kaybıyla ciddi ekonomik yönlü sorunlar oluşturur.

Migrene ne iyi gelir

İnsanların hayatında sorun yaratan bu hastalığa nelerin iyi geldiğine bir bakalım.

Haberin Devamı

Kahve ağrınızı dindirebilir
İçerisinde kafein bulundurma özelliğiyle migren ağrısına iyi gelen bir yöntemdir. Migreninizin yaklaştığını hissediyorsanız, hemen kendinize bir bardak kahve hazırlayarak oluşabilecek ağrılarınızı dindirebilirsiniz. Uyuşturucu etkiye sahip olan kafein, ağrılarınızın dinmesinde size yardımcı olacaktır.

Biber size yardımcı olacaktır

Diğer uyuşturucu etki buz
Ağrınızın başlayacağını hissettiğiniz an, başınıza buz veya soğuk uygulamanız ağrınızı hafifletecektir. Uyuşturucu özelliğe sahip olan buz, birçok ağrının geçmesinde kullanılan önemli yöntemlerden biridir.

Başınıza masaj yapın
Beyne gönderilen sinyallerin artmasını sağlayarak ağrılarınızı dindirebilirsiniz. Masaj, sinyalleri arttırmanın en iyi yoludur. Kafanıza yaptığınız masaj, serotonin aktivitesini hızlandırır ve ağrınızın azalmasına yardımcı olur.

Papatya çayı sizi rahatlatacaktır
Migren ağrılarına sahip olan kişilerin, günlük hayatlarında düzenli olarak papatya çayı içmeleri oluşabilecek migren ağrılarını azaltmaktadır. Papatya çayı antiseptik özelliklere sahiptir. Bu yüzden günde iki ya da üç öğün papatya çayı içmenizin size faydası olacaktır.

Nane kullanımını ihmal etmeyin
Sinirlerinizi yatıştırarak, migren ağrılarınızı en aza indirebilirsiniz. Yapılan birçok bilimsel araştırma sonucu bunu ortaya koymuştur. Nane, içerdiği anti inflamatuar özelliğiyle sinirlerinizi yatıştıracaktır. Nane çayınızı balla tatlandırarak içebilirsiniz.

Ağrınızı hafifletecek besinler tüketin
Kullanacağınız besinler içerisinde migren ağrınızla savaşabilecek besinleri tercih edin. Karbonhidrat eksikliğinden kaynaklanan ağrınız için tam tahıllı ekmek tüketebilirsiniz. Kan basıncını düşüren ıspanak, ağrınızın hafiflemesinde yardımcı olacaktır.

Yazarlar