GündemMSB binası da taşınıyor

MSB binası da taşınıyor

31.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay’ın üzerinde çalıştığı master planı doğrultusunda ivedi kararlar alınacak. Ankara Güvercinlik’teki Kara Havacılık Okulu’nun Isparta’ya taşınması öngörülüyor

MSB binası da  taşınıyor

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Kazan’da yaptığı değerlendirmede, darbe girişiminin ana karargâhı Akıncı’daki 4. Ana Jet Üssü’nün kapatılacağını, darbe girişimi sırasında tankların çıkıp helikopterlerin havalandığı Hasdal, Maltepe, Mamak, Etimesgut ve Güvercinlik’teki askeri birliklerin
şehir dışına taşınacağını açıklamıştı. Milliyet’in aldığı bilgilere göre Genelkurmay Başkanlığı’nın yaklaşık 5 yıl önce özellikle Ankara ve İstanbul’daki şikâyetler sonucu üzerinde çalıştığı ancak yürürlüğe sokmadığı master planı doğrultusunda yaşanan darbe girişiminin de etkisiyle ivedi kararlar alınacak.

Haberin Devamı

Kentin dışına

Bu doğrultuda darbe girişiminin merkez üslerinden olduğu bilinen Ankara Güvercinlik’teki Kara Havacılık Okulu ve Kara Havacılık Komutanlığı’nın Isparta’ya, İstanbul Samandıra’daki Kara Havacılık Alayı’nın Çorlu’ya taşınması öngörülüyor. İstanbul Kartal’daki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın Tuzla’ya ya da Trakya’ya, Ankara Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu’nun ise Polatlı’ya taşınması planlanıyor. Yine Ankara Mamak’taki 28. Mekanize Piyade Tugayı, Batıkent’teki Jandarma Okullar Komutanlığı ile İstanbul Küçükyalı’daki İkmal Maliye Okulu ve Tuzla’daki Piyade Okulu’nun da ya kentin dışına ya da çevre ilçelerinden birine taşınması öngörülüyor.

Bakanlık da taşınacak

Aynı plan çerçevesinde özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerdeki alay ve tugay büyüklüğündeki askeri birliklerin de daha küçük kentlere taşınması için bir çalışma yapılacağı ifade ediliyor. İzmir’de ise Narlıdere, Foça ve Gaziemir’deki bazı alay niteliğindeki birliklerin İç Ege’ye taşınmasının gündemde olduğu ifade ediliyor. Aynı çalışma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı’ndaki asker ağırlığının azaltılabilmesi için bakanlığın taşınması da gündemde. Kulislerde, Savunma Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılması kapsamında ilk etapta binasının taşınacağı ardından, bakanlık çalışanlarındaki asker ağırlığının dengeye oturtulması amacıyla sivil personel alımının artırılacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı

Boşalan kışlalar eğitim ve sağlığa

Master plan çalışmasının başlangıç noktasını, şehir merkezlerindeki askeri hareketliliği azaltma amacının oluşturduğu ifade ediliyor. Özellikle darbe girişiminin merkez üslerinden olan Güvercinlik’teki Kara Havacılık Okulu’ndaki eğitim uçuşlarının Ankara’daki hava trafiğini olumsuz etkilediği not edilmiş, bu üsten havalanan bazı helikopterlerin Ankara’nın çevre ilçelerinde gerçekleştirdiği uçuşlarda kaza kırıma uğradıkları raporlaştırılmıştı. Kulislerde şehir dışı veya başka illere
taşınan kışlaların eğitim ya da sağlık alanında kullanılabilmesi için çalışma yürütüleceği belirtiliyor.

KEŞFETYENİ
İrem Derici hamile mi? Çıkan haberlere fotoğrafla yanıt verdi
İrem Derici hamile mi? Çıkan haberlere fotoğrafla yanıt verdi

Cadde | 05.05.2025 - 07:46

Ünlü şarkıcı İrem Derici, hamile olduğu yönündeki iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Yazarlar