Gündem Ne ezen, ne ezilen hakça bir düzen

Ne ezen, ne ezilen hakça bir düzen

02.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülkeye baharı getireceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “85 milyonu barıştıracağım. Kavgadan, ayrışmadan bıktık. Bu düzeni ters yüz edeceğiz. İnsanca hakça bir düzeni getireceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Ne ezen, ne ezilen hakça bir düzen

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Zonguldak, Bartın ve Manisa’dan vatandaşlara seslendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da eşlik ettiği Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EMEKÇİLERİN KENTİ: Zonguldak’a geldiğimde, içimde hep bir burukluk hissederim. Alın teri dökenlerin, kara elmasın kenti diye hep düşünürüm. Hayatını kaybedenlerin arkasından hep beraber gözyaşı döktük. Emeğin, emekçilerin dediğimiz bir kentin Ankara’ya yürüyüşünü de asla unutmadım. Ama bugün Zonguldak bir emekliler kentine dönüştü. Güney Afrika’dan getiriyorlar kömürü. Allah aşkına şu dağların altında kara elmas ve çalışmak isteyen binlerce kişi var. Söz verdim daha önce. Allah nasip eder, cumhurbaşkanı olduğumda aşamalı olarak beş bin işçiyi alacağım.

TERS YÜZ EDECEĞİZ: Eti, canlı hayvanı dışarıdan getir, buğdayı dışarıdan getir. Arpayı dışarıdan getir. Yulafı dışarıdan getir. Ya ne oldu ya? Biz dışarıya mı çalışacağız? Olmaz. Bu düzeni ters yüz edeceğiz. Ne ezen ne ezilen insanca, hakça bir düzen. Rahmetli Ecevit buranın da milletvekiliydi. O diyordu, ne ezen, ne eziyet, insanca hakça bir düzen diyordu. İnsanca hakça bir düzeni getireceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Ben bu milletin vicdanına, ahlakına, erdemine güveniyorum. Beraber bu ülkeyi değiştireceğiz. 

Haberin Devamı

BABANIZIN MALI MI?: Yatırım yapacağız. Efendim ‘Filyos Limanını CHP gelirse Kılıçdaroğlu gelirse yapmayacakmış’. Niye yapmayalım? Sizin babanızın malı mı? Orası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ait. Ve yapacağız, daha güzelini, daha iyisini yapacağız. 

YABANCI POSTAL İSTEMİYORUM: Bize milliyetçilik dersi verenlerin milliyetçi olması lazım. Kuzey Irak’ta askerin kafasına çuval geçirilirken seslerini bile çıkarmadılar. Diyorlar ki, ‘Kılıçdaroğlu Suriye tezkeresine niye hayır dedi?’ Suriye tezkeresinde ne vardı? Terör örgütleriyle mücadele için yabancı askerleri Türkiye’ye davet etme hakkı vardı. Ben ülkemde hiçbir zaman bir yabancı asker postalı istemiyorum. Bu ülkeye baharları getireceğim. 85 milyonu barıştıracağım. Kavgadan, ayrışmadan bıktık.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ BAYRAK, VATAN: Yok masanın üstü, yok masanın yanı, yok şunun yanında, bunun yanında. Bunların hiçbirisine inanmayın. Bizim iki kırmızı çizgimiz var: Bayrağımız ve vatanımız. Nokta. Bayrağımız ve vatanımız için her türlü fedakarlığı yaparız.

Haberin Devamı

YENİ BİR UFUK: Köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Bütün okullarda öğrencilerle, öğretmenleri buluşturacağız. Köyün imamı olacak. Köyün öğretmeni olacak. Köyde ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni olacak, veteriner hekim olacak. Türkiyede yeni bir ufku başlatıyoruz.

TAŞERONLARA KADRO: Devlet taşeron işçi çalıştırmaz. Eğer taşeron işçi varsa o devletin saygınlığına gölge düşürür. Yaklaşık 150 bin taşeron işçisine kadro vereceğiz. Atanamayan uzman çavuşların da sorunlarını da biliyorum. Sosyal devleti yeniden ayağa kaldıracağız ve bu sorunları çözeceğiz.

Ne ezen, ne ezilen hakça bir düzen

Kılıçdaroğlu mitingin ardından, depremlerde yüzlerce hayatı kurtaran madencilere teşekkür ziyaretinde bulundu.

‘Emekçiler’ videosu

Kılıçdaroğlu, “Emekçiler” başlığıyla paylaştığı videoda şunları kaydetti: “Silindir gibi geçtiler emekçinin üstünden. Orta sınıf yok edildi. Bay Kemal için orta sınıf ne? Bir işi, bir evi olan, tasarruf edebilen, yatırım yapabilen, çocuğunun eğitim parasına gücü yeten sınıf. Bu sınıfı büyüteceğim ve çelik gibi güçlendireceğim.” 

Haberin Devamı

‘İlk turda bitirelim’

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “haydi” etiketiyle yaptığı paylaşımda, “İlk turda bitirelim” notunu düşerek bir video yayınladı. “Haydi” şarkısı eşliğinde Millet İttifakı liderleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş videoda, “Haydi” diye seslendi. Kılıçdaroğlu da, “Haydi hep birlikte sandığa. Sana söz Türkiye kazanacak” çağrısını yaptı.

‘Ayran’ paylaşımına tepki

Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Kütahya mitinginin ardından bazı vatandaşların ücretsiz dağıtılan ayranları çantalarına koymasına ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımlara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Fakir fukaranın evine ayran veya bir sandviç götürme çabasıyla alay edenler bizden değildir. Bu insanlarımızı paylaşmayın, konuşmayın. Kimsenin haysiyeti ile oynamayın” ifadelerini kullandı. - ANKARA Milliyet