26.06.2009 - 07:46 | Son Güncellenme:
Edinilen bilgiye göre, 34 BB 8053 plakalı otomobilleriyle Halkalı'dan Kanarya istikametine seyir halinde olan nişanlı çiftin aracı, evlerine yaklaşık 50 metre mesafede aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı.
Savrulan araç orta refüjdeki ağaçlara çarparak karşı şeritten gelen Refik Akkuş yönetimindeki 34 DJ 7292 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle taklalar atmaya başlayan nişanlı çiftin aracı, evlerinin önündeki kaldırıma yuvarlanarak durabildi. Kazada nişanlısı ile birlikte eve dönen Zübeyde Ayaz ağır, nişanlısı ve diğer araçta bulunan Refik Akkuş ile Aliye Altınbaş ise çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Kazada yaralananlara ilk müdahaleyi Ayaz'ın komşuları ve akrabaları yaparken olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve ambulans ekibi sevkedildi.
Evinin önünde geçirdiği kazada ağır yaralanan Ayaz ve nişanlısını gören akrabaları sinir krizi geçirirken, kazazedeler ambulanslarla çevre hastanelerde tedavi altına alındı. On beş gün sonra evlenecekleri öğrenilen ve evlerinin önünde yaptıkları kazada yaralanan nişanlı çiftin yakınları, polis ekipleri tarafından olay yerinden güçlükle uzaklaştırıldı. Bu sırada bazı bayanların sinir krizi geçirdikleri görüldü. Kriz geçiren vatandaşlara olay yerinde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Olay yerine gelen Ayaz'ın yakınları yol üzerinde bir çok kazanın yaşandığını belirterek,"Bu yol yapıldıktan sonra bir çok kaza meydana geldi. Bizim çocuklarımız buradan karşıya geçerken de kazalara sebep olabiliyorlar. Yetkililerden bu yolun ortasına bariyer kaldırımlara ise tel örgü yapmalarını istiyoruz"şeklinde konuştu. Kaza nedeniyle yaklaşık bir saat trafiğe kapanan yol araçların kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı.