Gündem Okullar ne zaman açılacak? Bakan o iki aya dikkat çekti

Okullar ne zaman açılacak? Bakan o iki aya dikkat çekti

22.04.2020 - 13:06 | Son Güncellenme:

Okullar ne zaman açılacak sorusu araştırılmaya devam ederken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklama geldi. Milyonlarce öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren açıklama vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte okullar ne zaman açılacak sorusuna dikkat çeken o iki ay cevabı....

Okullar ne zaman açılacak Bakan o iki aya dikkat çekti

2019-2020 Eğitim yılının ikinci dönemi ne zaman başlayacak merak konusu. Uzaktan eğitim düzenlemesiyle devam eden eğitim-öğretimin ne zaman okul otamına geçileceği araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama yapıldı mı? Milyonlarca öğrenci ve velinin sabırsızlıkla öğrenmek istediği okulların açılacağı tarih kararlaştırıldı mı? Havaların ısınmasıyla birlikte merak eidlen bir diğer konu ise yaz tatili. Bu yıl yaz tatili ne zaman başlıyor?

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullar ne zaman açılacağı henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde 30 Nisan'a kadar uzatılan uzaktan eğitimin, 30 Nisan'dan sonra da A , B, C planı olduğunu açıkladı.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2019-2020 Eğitim yılının Yaz tatili 19 Haziran 2020 günü başlayacak.

BAKAN SELÇUK'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Okullar sağlık sorunları giderildiği için okullar açılsın deseler biz buna hazırız. Biz kararlarımızı alırken tek noktadan bakmıyoruz. Yazın da çocuklarımızın dinlenmesini istiyoruz. Biz her türlü telafisini yaparız. Biz bunu hallederiz. Ama toplumun birliğini beraberliğini korumak daha önemlidir. Türkiye'nin gidişatı ya da DSÖ'nün önerisi olumlu yönde olursa biz hemen çalışmalara başarız.

Haberin Devamı

Okulların açılmasında; Temmuz ve Ağustos değil de Eylül ve Ekim aylarını daha dikkate alıyoruz.