Gündem OKULLAR TATİL Mİ, KAÇ GÜN TATİL? İstanbul'da 10 - 11 Mart okullar tatil mi oldu? İşte son dakika durum

OKULLAR TATİL Mİ, KAÇ GÜN TATİL? İstanbul'da 10 - 11 Mart okullar tatil mi oldu? İşte son dakika durum

09.03.2022 - 14:53 | Son Güncellenme:

Son dakika haberleri arasında yer alan hava durumu ardından yeni kararlar alındı. İstanbul'da yaşanacak olan olumsuz hava şartları nedeniyle Valilik'ten peş peşe açıklamalar geldi. Milyonlarca öğrenci ise okullar tatil mi, kaç gün tatil? sorularına cevap arıyor. İşte İstanbul'da 10 - 11 Mart okullar tatil mi oldu? sorusunun cevabı...

OKULLAR TATİL Mİ, KAÇ GÜN TATİL İstanbulda 10 - 11 Mart okullar tatil mi oldu İşte son dakika durum

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Bazı bölgelerde lapa lapa yağan kar sonrası beyaz örtüler başladı. Kar yağışının 5 gün boyunca etkili olması bekleniyor. Her kar yağışı sonrası olduğu gibi şimdi "Okullar yarın tatil mi? İstanbul, Ankara'da (10-11 Mart) okullar tatil oldu mu?" sorusu geliyor işte detaylar...

Haberin Devamı

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul için kar yağışı alarmının ardından, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tedbirlerini açıkladı. İstanbul'da bütün eğitim kurumlarında 'yüz yüze eğitim' faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verildi. İstanbul Valiliği, otogarlar, üniversiteler ve motokuryeler için de önemli kararlar aldı.

OKULLAR TATİL Mİ, KAÇ GÜN TATİL İstanbulda 10 - 11 Mart okullar tatil mi oldu İşte son dakika durum

UZMANLAR UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bugün yüksek kesimlerde perşembe gününden itibaren ise il genelinde yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceğini, ve bu yağışların da hafta başına kadar devam edeceğini açıklamıştı. Meteoroloji uzmanları, bu gece İstanbul'da başlaması beklenen kar yağışını Milliyet'e değerlendirdi.

'87 GİBİ OLMAZ'

İstanbul Aydın Üniversitesi Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir: "İstanbul'da özellikle perşembe ve cuma günü yoğun şekilde görülecek ve pazar gününe kadar devam edecek ve etkisi azalacak. Dondurucu bir soğuk yani kutup soğuğu görülecek. 1987'i kışı tamamen hayatımızı etkiledi ama bu kar yağışının o kadar olmasını beklemiyoruz. Belediyelerin valilik ve diğer kurumlarla birlikte bir an önce risk yönetimi oluşturması gerekiyor. Sürücüler de gerekli önlemleri alarak trafiğe çıkmalı. Herkes üzerine düşen görevi yaparsa, bu kar sorunsuz atlatılacaktır."

Haberin Devamı

İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE LAPA LAPA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı kente giriş yaptı. Meteorolojinin yaptığı uyarıların ardından özellikle yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı toprak alanları beyaza bürüdü. Yollarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, kar yağışının yarın etkisini artırması bekleniyor.

BU GECE GELİYOR

İstanbul’da dün “Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı” gerçekleştirildi. AFAD Hasdal Yerleşkesi’ndeki toplantıya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Vali Yerlikaya Twitter’da yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da 9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur, perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklenmektedir. Tedbirli ve dikkatli olalım” uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

20 SANTİMETRE KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamada," İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor.

 

Yazarlar