Gündem Örsan Öymen’i andık

Örsan Öymen’i andık

23.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk basın tarihinin önemli kalemlerinden olan Milliyet’in unutulmaz yazarı Örsan Öymen, vefatının 34’üncü yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Örsan Öymen’i andık

 

CİHAT ASLAN İstanbul - Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde 1987 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Örsan Öymen’in Zincirlikuyu’daki mezarı başında yapılan anmaya ağabeyi Altan Öymen, kız kardeşi Gülden Hacaloğlu, kızı Yasemin, oğlu Örsan Kunter Öymen, Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bertan Ağanoğlu ve dostları katıldı.

Haberin Devamı

Okunan duanın ardından konuşan Altan Öymen, “Biz beraber Milliyet Gazetesi’nde çalıştık. Ben başyazarıydım gazetenin. O başyazıyı da yazmak benim görevimdi. Tabi çok güç iş, hem kendi kardeşini övmüş gibi olacaksın, hem de hislerini ifade edeceksin. Olabildiğince onu yazmaya çalıştım. Sonunda demiştim ki ‘İyi bir gazeteciydi, arkasında bıraktığı isim de çok güzel.’ Şimdi onu hatırlıyorum. Hakikaten güzel bir isim olmuş ki, o kadar yıl sonra gene burada kendisi saygıyla, sevgiyle, hasretle anılıyor. Bu anmada payları olan herkese teşekkürlerimizi sunarız. Son gazetesi Milliyet bugünü hiçbir zaman unutmadığı gibi, anılmasını sağlayan yayınlar yaptı. Hakikaten güzel bir isim bıraktı. Onu anarken tabi Türk basınının bugün içinde bulunduğu zorlukları da görüyoruz. O zorlukların da aşılması dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Hem cesur hem insancıl’

Oğlu Örsan Kunter Öymen ise, babasının Türkiye’nin önemli gazetecilerinden biri olduğunu belirterek, “Babam her zaman halkının milletinin yanında, hiçbir zaman hükümetlerin çıkarları doğrultusunda yer almadı. En önemli özelliklerinden birisi de hem çok cesur hem de insancıl olması. Bu iki özelliği bir arada barındıran çok fazla insan olmadığı için bunun çok özel olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki kendisini 49 yaşında daha genç bir yaşta kaybettik. Araştırmacı gazetecilik konusunda Uğur Mumcu ile birlikte çok önemli çalışmaları vardı. Papa ve Abdi İpekçi suikastı gibi. Bu çalışmalar, Avrupa ve Amerika ile dünya çapında birçok yayında yer aldı. Dolayısıyla dünya çapında önemli araştırmalardı bunlar. Ben de oğlu olarak kendisini tekrar sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” dedi.