Gündem Özel SP lideriyle buluşacak

Özel SP lideriyle buluşacak

23.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasette normalleşme çabaları kapsamında başlattığı liderler turu kapsamında cuma günü SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşecek. Özel bugün ise kendisine “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunacak BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi CHP Genel Merkezi’nde ağırlayacak.

Özel SP lideriyle buluşacak

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Liderler turuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan Özel, MHP ve İYİ Parti Genel Başkanları ile de bir araya gelmişti. Özel’in, SP liderinin ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ve DEM Parti eş başkanlarını ziyaret etmesi bekleniyor. CHP liderinin, TBMM’de temsil edilen partiler sonrası parlamento dışındaki partiler ile de görüşeceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Partili kurmay, Özel’in ziyaretlerine ilişkin “Siyasi partilerin özellikle anayasaya uyulmaması, anayasanın uygulanmaması meselesine nasıl baktıkları ve nasıl tavır göstereceklerine dönük bir görüşme bu. Tabii ki muhatapları yeni anayasayla ilgili de görüşlerini ifade ediyorlardır ama bu bizim kendimize göre bir yeni anayasa arayışımız değil. Türkiye’deki mevcut anayasasızlık durumunu bir değerlendirmek üzere acaba bir görüş birliği, bir işbirliği olabilirminin ilk adımları” ifadelerini kullandı.