Gündem PKK’dan kalleş saldırı

PKK’dan kalleş saldırı

01.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşi Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’yı ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya’nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya hayatını kaybetti. Nurcan Karakaya’nın, bebeği ile Uşak’tan yola çıkarak astsubay eşini ziyaret etmek için ilçeye geldiği öğrenildi.

PKK’dan kalleş saldırı

Ziyaretten dönüyordu

Haberin Devamı

Olay, Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesi Susak Deresi mevkisinde dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Üs bölgesinde görevli astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya ve yanındaki 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya’nın bulunduğu otomobilin geçişi sırasında patlama meydana geldi. PKK’lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada, Nurcan Karakaya olay yerinde yaşamını yitirdi, bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 11 aylık bebek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Operasyon başlatıldı

Olayın haber alınması üzerine bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Bölgede, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Nurcan Karakaya’nın babası Hakim Demir’in 14 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

Anne ve bebeğinin cenazelerinin, bugün Otluca Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenecek törenin ardından uçakla Kayseri’ye uğurlanacağı ve daha sonra karayolu ile Şarkışla ilçesine getirilerek ikindi vakti Şarkışla Muhsin Yazıcıoğlu Camisi’nde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği belirtildi.

Terörü lanetliyoruz

Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğini katleden PKK’ya sosyal medyadan lanet yağdı. Twitter’da açılan #BebekKatiliPkk etiketi, tüm dünyada hakkında en çok tweet atılan başlık oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Nurcan Karakaya ve bebeğine rahmet dileyerek, “Katillerinin yeri hem bu dünyada hem de ahirette cehennem olacaktır” ifadelerini kullandı. Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasa-ray ve Trabzonspor kulüpleri başsağlığı mesajı yayımladı.

PKK’dan kalleş saldırı

Terörün yöntemi hiç değişmiyor

Terör örgütü PKK’nın Hakkari’de bir anne ve bebeğini katlettiği saldırının benzerini bundan 38 sene önce terör örgütü ASALA da gerçekleştirmişti. Hem de aynı gün. Atina Büyükelçiliği İdari Ataşesi Galip Özmen ve kızı Neslihan Özmen, 31 Temmuz 1980’de Atina’da uğradıkları saldırıda ASALA tarafından şehit edilmişti. Dışişleri Bakanlığı dün Twitter’dan yayınladığı anma mesajında “Terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen Atina Büyükelçiliği İdari Ataşemiz Galip Özmen ve kızı Neslihan Özmen’i saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadeleri kullanıldı.