Gündem Saadet'ten DEVA'ya ortak liste tepkisi!

Saadet'ten DEVA'ya ortak liste tepkisi!

20.04.2023 - 10:51 | Son Güncellenme:

Milletvekili listeleri kesinleşti ama tartışmalar bitmedi. Millet İttifakı cephesinde bu kez eski defterler açıldı. Saadet, DEVA, Gelecek, CHP listelerinden seçime girse de bu üç partinin ittifak içi ittifak çalışmaları yeniden gündeme geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu DEVA Partisine yönelik eleştirilerini sıraladı. DEVA'dan da Karamollaoğlu'na yanıt geldi.

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken partilerin milletvekili aday listelerini YSK'ya sunmasının ardından tartışmalar hararetlendi. Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi'nin tutumuna tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ortak listeden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken DEVA Partisi'ne sert sözlerle yüklendi. Karamollaoğlu ittifak içi ittifak önerisini kabul etmeyen DEVA Partisi'ni eleştirdi: "Öyle bir mantık olabilir yav, Allah aşkına... Onlar kendilerini düşünsünler, yeni kurulmuş bir parti. Doğru dürüst AK Parti'den bile oy alamamış bir parti. Bana bunları söylettirmeyin o zaman 20 yıllık bir partiyi bırakacaksınız, 'Siz durun, biz girelim diyeceksiniz' Bunu söylediler doğru ama ben garipsedim"  dedi. 

 'ŞİMDİ KENDİ AMBLEMLERİNİN DIŞINDA GİRİYORLAR'

DEVA Partisi adaylarının CHP listesine girmesine de değinen Karamollaoğlu: 'Böyle bir mantık olur mu? 'Siz biraz farklısınız?' Belki de öyle düşünüyorlar. Doğru biz faklıyız. Onun için bu yaklaşımdan dolayı olmadı. Şimdi kendi amblemlerinin dışında giriyorlar' sözlerini kullandı. 

Haberin Devamı

Karamollaoğlu Kendi önerdiği ittifak içi ittifak önerisiyle çok daha fazla milletvekili çıkarılabileceğini savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

İttifak içinde ittifak diye bu 3 partinin bir araya gelip seçime böyle girmemizin daha doğru olacağı kanaatimdeyim. Eğer biz seçime bundan 5-6 ay kadar önce böyle bir ittifak kurup girebilseydik, en zayıf tahmin yüzde 8 - 9 civarında bir oy potansiyeli var

Saadetten DEVAya ortak liste tepkisi

'DOĞRU SÖYLEMİYORSUN' İMASI

Karamoğlluoğlu'na cevap DEVA Partisi Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin'den geldi. Karamoğlluoğlu'na Temal abi diye seslenen Şahin; "Sizin yaşınıza kadronuzdaki çok değerli arkadaşlarımızın da hukukune binaen size doğruları söylemiyorsunuz demeyeceğim. Yakin kendi yaptırdığınız akneti incelemenizi, AK Parti'den kopan oyların birinci tercihinin açık ara DEVA Partisi olduğunu görmenizi tavsiye ederim" ifadesini kullandı.