Gündem Corona virüsünden ilk ölüm gerçekleşti! Türkiye'de vaka sayısı kaça yükseldi? Sağlık Bakanı açıkladı

Corona virüsünden ilk ölüm gerçekleşti! Türkiye'de vaka sayısı kaça yükseldi? Sağlık Bakanı açıkladı

18.03.2020 - 09:24 | Son Güncellenme:

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü Türkiye'de de etkisini göstermeye devam ediyor. Gece yarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamanın ardından ilk ölümün gerçekleştiği duyuruldu. Vatandaşların corona virüsü konusunda yapmaları gerekenler hakkında bilgi veren Bakan Koca aynı zamanda yeni vaka sayısını da açıkladı. Peki Türkiye'de vaka sayısı kaça yükseldi. İşte corona virüsü vaka sayısında son durum

Corona virüsünden ilk ölüm gerçekleşti Türkiyede vaka sayısı kaça yükseldi Sağlık Bakanı açıkladı

Türkiye'de corona virüsü vaka sayısında her geçen gün artış yaşanmaya devam ediyor. Alınan tedbirler kapsamında okullar tatil edilirken birçok kamu çalışanı da evden çalışmaya veya idari izinli sayılmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece yarısında vaka sayısına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada Türkiye'de ilk ölümün gerçekleştiği bilgisi vatandaşlar ile paylaşıldı. Peki Türkiye'de corona virüsü vaka sayısı kaça yükseldi.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜSÜ VAKA SAYISI KAÇA YÜKSELDİ?

"Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Kendisi 89 yaşındaydı, virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı." ifadelerini kullandı. Bakan Koca, Türkiye'deki toplam vaka sayısının 98'e yükseldiğini açıkladı.

Koronavirüs hakkındaki araştırmaların çok şey öğrettiğini dile getiren Koca, virüsün özellikle solunum yolu üzerinden bulaştığına işaret etti.

Koca, temasın, virüse aradığı fırsatı sunduğunu, kalabalık ortamların en riskli ortamlar olduğunu söyledi.

Araştırmaların kesin olarak ortaya koyduğu gerçeğin, virüsün farklı yaş grupları üzerindeki etkisi olduğunu belirten Koca, çocuklar ve gençlerin virüsü kolayca kapabildiğini fakat bu grupta hastalık tablosunun nadiren görüldüğünü, ölüme neredeyse rastlanmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Yetişkin yaş gruplarında sonucun yaşın ilerlemesine bağlı olarak değiştiğine dikkati çeken Koca, Bilim Kurulunun verdiği ve dünyada kabul gören bilgileri daha önce pek çok kez ifade ettiğini dile getirdi.

Bakan Koca, bu hastalıkta ölüm oranının sanılanın çok altında olduğunu anımsatarak, hastalığın en ağır seyrettiği kişilerin direnci düşük ve başka hastalığı bulunan kişiler olduğunu ifade etti. Koca, yaşlıların yüksek risk grubunda olduğunu, direnci düşük kronik hastalığı bulunan, savunma sistemi zayıf yaşlıların çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Geç saatteki bu basın toplantısının planlı olmadığını, özel bir durum nedeniyle yapıldığını dile getiren Koca, şöyle devam etti:

"Bu gece sizi ve bütün halkımızı gerçekten üzen bir haberi, aynı üzüntüyü hissederek bildireceğim. Bu cümleyi bu toplumun Sağlık Bakanı olmak yanında bir hekim olarak da kurmak istiyorum. Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Toplumu temsilen onu en yakın takip eden kişilerdenim.