27.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
- Kırmızı şarabın yanında balık yenmez: Şarap uzmanı David Hesketh’e göre kırmızı şarabın yapısında bulunan tanen, balıktaki fosfatla gayet iyi bir uyum oluşturur. Özellikle iyi bir Pinot Noir, balığın eşsiz bir tamamlayıcısıdır.
- Beyaz şarap buzdolabında saklanır: Şarap eksperi Gerard Basset’e göre şarabı gün boyu buzdolabında tutmak yerine, dolapta saklayıp son iki saat buzdolabında soğutmak daha idealdir.
- Kırmızı şarap, içilene kadar hareket ettirilmemelidir: Kırmızı şarabı hareket ettirmek bir sorun oluşturmaz. Hesketh’e göre eğik pozisyonda saklanan şişe içilmeden 2 gün önce dik konuma getirilmelidir.
-Kırmızı şarap buzdolabına koyulmaz: Hesketh’e göre özellikle Beaujolais ve Loire marka şaraplar soğuğun etkisiyle çok daha hoş bir tada ulaşır.
-Beyaz şarabı havalandırmaya gerek yoktur: Rengi ne olursa olsun şişeden sonra sürahiye dökülen şarabın oksijenle teması şarabın tadını artırır.