Gündem Sarı dolmuşta taciz iddiası!

Sarı dolmuşta taciz iddiası!

30.08.2017 - 08:26 | Son Güncellenme:

Fatih'te bir genç kızın, Arap turistleri almak için şoför tarafından zorla indirildiği öne sürüldü. Genç kız, sürücünün kendisine sözlü tacizde  bulunduğunu iddia edip şikâyetçi oldu. Sürücü iddiaları yalanladı.

Sarı dolmuşta taciz iddiası

Twitter'de yayınlanmasının ardından büyük tepki toplayan olay 27 Ağustos Pazar akşamı Fatih Reşadiye Caddesi üzerinde bulunan dolmuş durağında yaşandı. İddiaya göre, üniversite mezunu Sevim Çiğdem Saygılıer (24), Arap turistleri almak isteyen dolmuş şoförü Ramazan Karakaş tarafından minibüsten indirildi ve sözlü tacize uğradı.

Habertürk'e konuşan Saygılıer, olayı şöyle anlattı: "Eminönü-Nişantaşı dolmuşuna bindim. 3 yolcuyduk. 15 dakika sonra bir yolcu beklemekten sıkılıp dolmuştan indi. 15-20 kişilik Arap bir kafile geldi. Şoförle Arapça bir şeyler konuştular. Ardından şoförün konuştuğu yabancı olan diğer yolcu inip gitti. Bana da inmemi söyledi. İtiraz ettim. Nişantaşı'na gitmeyeceğini söyleyerek, beni indirdi.

Arap kafile dolmuşa bindi. Şoför dolmuştan inip küfür etmeye başladı. Bana 'Giyiminden kuşamından zaten ne mal olduğunuz belli. Elimde kalacaksın' diye bağırdı. Ağladığımı gören ve oradan geçen oyuncu Ege Tanman beni gördü. Twitter'den paylaştı. Şikâyetçi oldum. Sonra dolmuş şoförünü getirdiler. Engelli yolcuyu almak istediği için bunların yaşandığını söyledi."

'OLAY SAPTIRILDI'
İddiaları sorduğumuz sürücü Ramazan Karakuş (46), olayın saptırıldığını belirterek şöyle konuştu: "Benim aldığım yolcular 8 Irak Türkmeni idi. Bana, Tekerlekli sandalyemiz olduğu için hiçbir araç bizi almıyor, mağduruz. Unkapanı'na kadar bırakır mısın?' dediler. Öndeki müşteriye durumu anlatarak inmesini rica ettim. Hemen indi. Hanımefendiye de durumu anlatınca Taksi paramı verirsen inerim' dedi. Ben veremeyeceğimi ama ön koltuğa geçip metroya bırakabileceğimi söyledim. Beni şikâyet edeceğini söyledi" dedi. Sözlü taciz iddialarını yalanlayan Karakaş, "Dolmuşta kameralar var. İddialar doğruysa ortaya çıkacak. Böyle bir karalamaya maruz kaldım. Ben de şikâyetçiyim" diye konuştu.

Haberin Devamı