Gündem Seçen’in kardeşine ‘itirafçılık’ indirimi

Seçen’in kardeşine ‘itirafçılık’ indirimi

15.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmaların yapıldığı büroda başsavcıvekili olan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen savcı Fikret Seçen’in avukat kardeşi Faruk Seçen, göstermiş olduğu etkin pişmanlık da dikkate alınarak “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Seçen’in kardeşine  ‘itirafçılık’ indirimi

Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmaların yapıldığı kapatılan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevinde bulunan ve meslekten ihraç edilen savcı Fikret Seçen’in avukat kardeşi Faruk Seçen hakkında ByLock kullanması ve Bank Asya’ya 100 bin TL yatırdığı iddiasıyla “terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açılmıştı. Seçen yargılama aşamasında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile ilgili bilgiler vermişti.

Haberin Devamı

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanık Faruk Seçen katıldı. Mahkeme heyeti, göstermiş olduğu etkin pişmanlığı dikkate alarak Faruk Seçen’i “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 2,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.