Gündem Sedef Kabaş tahliye edildi

Sedef Kabaş tahliye edildi

12.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazeteci Sedef Kabaş, 14 Ocak'ta katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından 3 yıl 9 ay 15 günden 12 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle açılan davada mahkeme karşısına çıktı.

Sedef Kabaş tahliye edildi

ELİF ALTIN İstanbul - İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sedef Kabaş ve çok sayıda avukat katıldı. Savunmasını yapması için söz verilen sanık Kabaş, "Hakaret suç mudur? Elbette suçtur. Suç olmanın ötesinde ahlaki bir sorundur. Cumhurbaşkanı'na hakaret etmedim, etmem, edilmesini de onaylamam. Siyasette tartışmalar olabilir. Gerektiği zaman ironi yapılabilir, atasözlerinden yararlanılabilir" dedi.

Haberin Devamı

Kabaş “İddia edilen suçları kesinlikle kabul etmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Savunma sonrası kararını açıklayan mahkeme, sanık Kabaş’ı “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Kabaş’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na karşı “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan ise suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.