Gündem Sektörün Enleri” ödülleri Gelişim Üniversitesi'nde sahiplerini buldu

Sektörün Enleri” ödülleri Gelişim Üniversitesi'nde sahiplerini buldu

29.04.2016 - 14:00 | Son Güncellenme:

Gelişim Üniversitesi, sektörde adını sıklıkla duyduğumuz iş dünyasının yıldızları belirledi.

Sektörün Enleri” ödülleri Gelişim Üniversitesinde sahiplerini buldu

İstanbul Gelişim Üniversitesin tarafından düzenlenen “Sektörün Enleri” ödül töreni Güzel Sanatlar Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sektörün başarılı isimlerinin katılımıyla yapılan organizasyonun açılış konuşmasını, Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Abdülkadir GAYRETLİ yaptı. Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen ünlü markalar, Sektörün Enleri’nde ödüllerine kavuştu. Organizasyona Rektör Prof. Dr. Burhan Aykaç, Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Abdülkadir Gayretli ve komitesi, akademisyen ve öğrenciler katılım gösterdi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin teknoloji bakımından fakir bir ülke olduğunun önemine dikkat çeken Gayretli Türkiye’yi bu kapsamda ileriye götürmeyi amaçladıklarını vurguladı. İş dünyasının üst düzey yöneticileri ile öğrencilerini her fırsatta bir araya getiren Gayretli birlik ve beraberlik mesajı verirken şunları da kaydetti; “Biz Gelişim Üniversitesi ve diğer üniversiteler adına teknolojiyi geliştirmek, projelerle destek olmak ve AR-GE çalışmaları yapmak suretiyle sektör bazında başta Sanayi Bakanlığı olmak üzere diğer tüm bakanlıklar belli bir mesaj vermek istiyoruz. Artık birlik ve beraberlik içersinde hepimiz taşın altına elimizi koyup bir hamle yaparak, kaliteli bir eğitim içerisinde projeler üreterek Türkiye’yi şahlandırıp dünyanın lider bir ülkelerinden biri haline getirmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Sektörün Enleri” ödülleri Gelişim Üniversitesinde sahiplerini buldu

“TÜRKİYE’NİN ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİNİ ÜRETEN “BABAYİĞİT” BİZ OLACAĞIZ”

Türkiye’nin pantent sorununun altını çizen Gayretli Gelişim Üniversite’nin bu duruma çözüm olan öncü üniversiteler arasında olduğunu belirterek, “Türkiye geçmişi olan bir ülke olduğu halde bunlardan geride kaldı. Bugün burada her bir sektörün birbiriyle tanışması ve birbirlerinden istifade edip kendilerini ön plan çıkarması açısından çok önemli şirketler var. Öğrencilere birinci sınıftan itibaren projeye üretmeye teşvik ediyoruz. Bu projeleri sanayide satarak, Türkiye ekonomisine katkı sağlamak hem de öğrencilerin proje üretebildikleri imajı vermek istiyoruz. Öğrencilerimizin okulu bitirdiğinde tanışmış oldukları şirketlerle ortak iş yapma veya kendi işini kurmak suretiyle Türkiye’ye bir destek ve katma değer sağlamaları arzusu içerisindeyiz. Özellikle Babayiğit adlı elektrikli arabayı üreterek Türkiye’ye ve büyük holdinglere Türkiye artık kendi arabasını üretebilir mesajı verdik. Bununla birlikte gerek diğer holdingler gerekse hükümetimiz ve bakanlıklarımız artık bizlerin de üretmesi gerekiyor mesajını aldı. İnşallah 2019’da Türkiye kendi yerli arabasını üretebilecek kıvama gelecektir” dedi.

Gayretli 3’ü bir arada diyerek nitelendirdiği projenin çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Önemli olan bir şey daha var, şuanda yazılımlarına başladığımız, hem araba hem helikopter hem de uçak gibi 3ü bir arada hareket etmekte olan uçan araba modelini geliştirdik. Dünyada olmayan ilkleri artık Türkiye’de Gelişim Üniversitesi yapabilir imajını vererek Türkiye’nin enlerini mükemmel bir kıvama getirip destek vermek istiyoruz.”

Haberin Devamı

“3 BOYUTLU TOMOGRAFİ MAKİNASI İLE BİLİME KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDİYORUZ”

İnsan hayatının, hasta etiğini ve bilimin önemini vurgulayan Gayretli “Dünya’da olmayan X ışınlarının yüzde 16’ya düşürüldüğü, görüntünün net olduğu bir 3 boyutlu Tomografi makinesi üretmeyi başardık. Aynı zamanda hastayı makinenin içeriye sokarak değil de hastanın etrafında dönerek çekimi kolaylaştırmak suretiyle öyle orijinal ve dünyada olmayan bir ilki gerçekleştirdik.” Açıklamalarında bulundu.

“İNSANOĞLU AY’I GÖRDÜ VE AY’A GİTMEYİ HEDEFLEDİ”

En iyi kuyumcu kategorisinde ödül alan Zen pırlanta, Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Akgün başarının çok çalışmak ve ulaşılmaz hayaller kurmakla gerçekleştiğini belirterek “Seslendiğimiz yer itibariyle biraz daha genç nüfusa hitap etmeye çalışıyoruz. Genç bir markayız 15 yıldan beri varız, 15 yılda Avrupa’nın en büyük mücevher üreticisi olduk. Son sekiz yıldan beri de kendi alanımızda ülkenin ihracat şampiyonuyuz. Dolayısıyla kendimizi iyi ifade edebilmişiz ki, genç arkadaşlarımız da bizi bu ödüle layık görmüş” dedi.

Haberin Devamı

“BABAMA SÖZ VERDİM DİYE YOLA ÇIKTI

En iyi İnşaat Firması kategorisinde ödül alan Nurol Holding İhale Genel Müdür Yardımcısı Orhan Yazıcı değerlere sahip çıkmanın ve istikrarın başarının anahtarı olduğunun altını çizerek Gelişim Üniversitesi öğrencilerine tavsiyeler verdi. Yazıcı, “Bu yıl 50. Yılımızı kutluyoruz. Babama söz verdim diyerek bu yola çıktık ve bugün 50. yılımızdayız. Bizim için bu denli önemli bir yılda Gelişim Üniversite’sinden ödül almak çok gurur verici bir olay. Katkıları olan herkese teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Haberin Devamı

“SEKTÖRÜN ENLERİ” ÖDÜLLERİNİ ALAN MARKALAR ŞÖYLE;

EN İYİ KARAYOLU ULAŞIM: PAMUKKALE

EN İYİ ERKEK HAZIR GİYİM: KIĞILI

EN İYİ KOLEKSİYON: BUSE TERİM/DEFACTO

EN İYİ MAĞAZACILIK ZİNCİRİ: KOTON

EN İYİ RESTAURANT: HARDAL

EN İYİ KUYUMCULUK: ZEN PIRLANTA

EN İYİ İNŞAAT FİRMASI: NUROL HOLDİNG

EN İYİ BANKACILIK: ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI

EN İYİ TURİZM ŞİRKETİ: JOLLY TUR

EN İYİ OTELCİLİK: MERCURE HOTEL TOPKAPI

EN İYİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ: TORİUM AVM

EN İYİ SOSYAL MEDYA UYGULAMASI: SCORP

EN İYİ LOJİSTİK FİRMASI: ARKAS LOJİSTİK

EN İYİ SAĞLIK KURUMU: MEDICANA INTERNATIONAL ISTANBUL

EN İYİ MARKET ZİNCİRİ: MİGROS

EN İYİ MEDYA KURULUŞU: TURKUVAZ MEDYA GRUBU

EN İYİ REKLAM AJANSI: TRİBAL WORLDWIDE ISTANBUL

EN İYİ YOUTUBE KANALI: WEBTEKNO

EN İYİ FOTOĞRAFÇI: SEZGİN YILMAZ