Gündem SGK Sicil No Öğrenme, SSK Hizmet Dökümü ve SSK Prim Borç Sorgulama

SGK Sicil No Öğrenme, SSK Hizmet Dökümü ve SSK Prim Borç Sorgulama

29.06.2015 - 11:35 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları ile birlikte SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini internet kolaylığında gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. SGK sicil numaranızı ve SSK prim borcunuzu SSK hizmet dökümünüz ile öğrenebilirsiniz. SGK gün dökümü ile SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet dökümü için gerekli tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

SGK Sicil No Öğrenme, SSK Hizmet Dökümü ve SSK Prim Borç Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile birlikte artık internet üzerinden çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde güncel sigorta işlemlerini gerçekleştirebilmek mümkün hale geldi. Özellikle de sigorta ile ilgili olarak en güncel bilgileri öğrenebilme konusunda sigorta mükellefleri internet üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetlerini kullanarak SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Modern çağda internetin yaşamın her alanında kendisine yer edindiği bugünlerde artık kamu kurumları tarafından da aktif olarak kullanılmaya başlanan hızla gelişen modern internet teknolojisi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından en sık şekilde kullanılıyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmelerine veya pek çok resmi sigorta işlemini gerçekleştirebilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerindeki online hizmetleri son derece yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital internet teknolojisi ile Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin çok daha üstün ve çok daha çağdaş standartlara sahip olabilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu 2006 yılından bu yana internet teknolojisini en aktif şekilde sigorta hizmetlerinde kullanıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurulduğu günden bu yana tamamen internet tabanlı bir sigorta hizmeti anlayışını benimsemesi sayesinde sigorta mükellefleri sigorta işlemlerinde modern internet teknolojisinin sağladığı yeni nesil avantajlardan ve kolaylıklardan yararlanarak, sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu nedenle de günümüzde sigorta mükellefleri tarafından internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları en yoğun şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisine sigorta hizmetlerinde daha aktif şekilde yer vermesi sigorta mükelleflerine, sigorta işlemlerinde önemli kolaylıklar ve ayrıcalıklar sağlıyor. Özellikle de günümüzde SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemleri internete erişim sağlayabildiği her yerden yapabilen sigorta mükellefleri, sigortalarının en güncel durumuna ilişkin bilgiyi son derece pratik bir şekilde alabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları aynı zamanda da internetin yaşamın her alanında yer alması ile birlikte sigorta mükelleflerinin eskiden sigorta bilgisi alabilmek için karşılaştıkları en büyük sorunlar olan mesai saati, hafta sonu tatili ve resmi tatil gibi mesai dışı sorunu ile karşı karşıya kalmadan 7 gün 24 saat sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. Bu nedenle de sigorta mükellefleri, günümüzde SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemlerini genel olarak internet üzerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanarak gerçekleştirmeyi tercih ediyor. İnternet üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak sadece T.C. kimlik numarası ile SGK sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Ancak sigorta mükelleflerinin internet üzerinde yer alan geniş Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet ağı içerisinde en çok kullanmakta olduğu E-SGM uygulamasının bakıma alınması dolayısı ile bu uygulama üzerinden güncel sigorta bilgilerini öğrenebileceği SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştiremiyor. Sigorta mükelleflerine daha kaliteli, daha hızlı ve daha modern hizmetler sunabilmeyi amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinde bakım çalışmaları gerçekleştiriyor olması nedeni ile geçici bir süreliğine uygulamaya erişim sağlanamıyor. Bu yüzden sigorta mükellefleri dijital platform üzerinden güncel sigorta bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilecekleri sigorta sorgulamalarını sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapabiliyor.

Haberin Devamı

Tüm kamu kurumlarının dijital hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde sigorta sorgulamalarını yapabilmek mümkündür. Bu kapsamda sigorta mükellefleri turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet sistemine erişim sağlayarak, sistem içerisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarını kullanarak SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri sisteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemine giriş işlemleri esnasında vatandaşların en çok kullandıkları giriş yöntemlerinin başında e-Devlet şifresi geliyor. E-Devlet şifresi herhangi bir PTT şubesinden kimlik ibrazı ile cüzi bir ücret karşılığında alınabiliyor. Sigorta mükellefleri T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak, SGK sorgulama işlemlerini online olarak gerçekleştirebiliyor.