Gündem Şiddetli kar yağışı! Canlı yayında haber sunarken kazadan kurtuldu

Şiddetli kar yağışı! Canlı yayında haber sunarken kazadan kurtuldu

18.01.2022 - 13:51 | Son Güncellenme:

Bolu Dağı'nın D-100 yolu geçişinde kar yağışı ve sis etkili olurken, görüş uzaklığı da yer yer 20 metreye kadar düştü. TRT Haber Muhabiri Emre Yüncü ise Ankara-Bolu karayolunda yoğun buzlanma dolayısı ile haberini sunarken kaza tehlikesi atlattı. Karayolları ve trafik ekiplerinin çalışmasıyla yol çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

İstanbul ve Ankara'yı birbirine bağlayan Bolu Dağı geçişinde kar yağışı etkili oldu. Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı bölgede yoğun sis de başladı. Sis nedeniyle görüş uzaklığı, yer yer 20 metreye kadar düştü.

Haberin Devamı

Sürücüler, kar yağışı ve sis nedeniyle araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Yol kenarlarındaki ikaz ışıkları yakılarak, görüş mesafesi artırıldı.

TRT HABER MUHABİRİ KAZADAN KURTULDU

TRT Haber Muhabiri Emre Yüncü de yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgede son durumu aktarırken aynı yönde gelen TIR kayganlaşan yolda hakimiyetini kaybederken son anda durabildi.

Şiddetli kar yağışı Canlı yayında haber sunarken kazadan kurtuldu

KAMYON DEVRİLDİ, TRAFİK 2 ŞERİDE DÜŞTÜ

TEM yolunda İstanbul yönüne giden Mehmet K.'nin kullandığı 27 ACK 740 plakalı kamyon, kar yağışıyla kayganlaşan yolda bariyerlere çarparak, Bolu Batı gişeleri mevkisinde devrildi. Kazada sürücü Mehmet K. yaralanırken, ihbarla gelen sağlık ekiplerince ambulansla İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle İstanbul yönünde ulaşım, 2 şeritten kontrollü sağlandı.

Haberin Devamı

YOLA SAÇILAN TEST KİTLERİNİ TOPLADILAR

Kaza sonrası firma çalışanları, kamyonda yüklü olan ve yola saçılan Covid-19 hızlı test kitlerini topladı. Çalışanlar, kaza yerinde beklerken, soğuk hava nedeniyle kamyonda bulunan paletleri yakarak ısındı.

Şiddetli kar yağışı Canlı yayında haber sunarken kazadan kurtuldu

TIR VE KAMYONLARA GEÇİŞ YOK

Bolu Dağı bölgesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor. TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler kesiminde, D-100 yolunda ulaşım, yağış nedeniyle aksadı. Kar kalınlığı, yeşil alanlarda yarım metreye ulaşırken, Karayolları ekipleri de yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ekiplerin çalışmalarına rağmen yollar, beyaz örtüyle kaplandı. Asfalt üzerinde kar kalınlığı, 5 santimetreye yaklaşırken, sürücüler de araçlarıyla güçlükle ilerleyebildi. Kar küreme çalışmaları için TIR ve kamyonların, D-100 yolunun Bolu Dağı geçişine izin verilmedi. Sürücüler, Bolu Dağı’nın Düzce ve Bolu girişlerindeki dinlenme tesisleri ile akaryakıt istasyonlarında beklemeye başladı. Yoldaki kar küreme çalışmalarının ardından TIR ve kamyon geçişine izin verilecek.

KAYAN TIR HENDEĞE DÜŞTÜ

Bursa- Ankara kara yolunun Kestel ilçesi yakınlarında, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan TIR, hendeğe düştü. Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan kara yolunun Bursa istikameti, TIR’ın kurtarılmasının ardından yaklaşık 20 dakika sonra yeniden açıldı.

Haberin Devamı

Şiddetli kar yağışı Canlı yayında haber sunarken kazadan kurtuldu

Kentin İnegöl ile dağ ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kırsal mahallelerde kar kalınlığı 15 santim ulaştı. Bursa'yı Ankara'ya bağlayan kara yolunun Kestel ilçesi Ümitalan mevkisinde, kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, hendeğe düştü. Kaza nedeniyle karayolunun Bursa istikameti trafiğe kapandı. Ekipler, oluşan uzun araç kuyruğu nedeniyle kaza bölgesine ters istikametten gitti. TIR’ın kurtarılmasının ardından yol, yaklaşık 20 dakika sonra yeniden ulaşıma açıldı.

Karayolları ekipleri, kar yağışına karşı yolda önlemlerine devam ederken, trafik ekipleri de belirli bölgelere kontrol noktaları kurdu.

BARİYERLERE ÇARPAN TIR'DAKİ SEBZE VE MEYVELER YOLA SAÇILDI

Kaza, Kütahya-Eskişehir kara yolu 26'ncı kilometresinde meydana geldi. Eskişehir'e giden Muharrem Karakaş (47) idaresindeki 07 AED 410 plakalı sebze yüklü TIR, kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu refüjdeki bariyerlere çarptı. Kazada, TIR’daki sebzeler, etrafa saçıldı. Sürücü Karakaş, kazayı yara almadan atlatırken, yolda trafik tek şeritten sağlanmaya başlandı.

Haberin Devamı

TIR'ın kaldırılıp, yolun temizlenmesinin ardından trafik normale dönecek.

Şiddetli kar yağışı Canlı yayında haber sunarken kazadan kurtuldu

DÜZCE'DE TIR VE KAMYONLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Düzce'de öğle saatlerinde kar yağışı etkisini artırdı. Kar yağışı nedeniyle D-100 yolu Bolu Dağı kesiminde yollar karla kaplanınca trafik ekipleri, TIR ve kamyonları Kaynaşlı mevkisinde bekletmeye başladı. Karayolları ekipleri, Bolu Dağı'nda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Düzce'de 64 köy yolu, ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.