Gündem Yaz yağmuru sel getirdi!! Şile'de mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı

Yaz yağmuru sel getirdi!! Şile'de mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı

08.07.2023 - 15:04 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından birçok kentte sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, rögarlar taştı, araçlar yolda zor anlar yaşadı. Şile'de yağmur sonrası selde mahsur kalan iki kişi helikopter ile kurtarıldı.

Yaz yağmuru sel getirdi Şilede mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı

Meteoroloji sağanak yağış ve ani sel baskınlarına karşı uyarmıştı. Yurdun pek çok noktasında yaşanan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Şiddetli yağış seli, sel ise taşkınları beraberinde getirdi. Bir çok ilde benzer manzaralar ortaya çıktı.

ŞİLE'DE MAHSUR KALANLAR HELİKOPTERLE KURTARILDI 

Şile Hacılı Mahallesi'ne dün Beyoğlu'nda gelen araçlarıyla gelen 2 kişi dere yatağı kenarında çadır kurarak burada kaldı.

Gece saatlerinde başlayan yağmurla dere yatağının yükselmesiyle mahsur kalan iki kişi bir ağaca çıktı. İhbar üzerine jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Yüksek debi nedeniyle mahsur kalanlara dereden ulaşılamadı.

Yaz yağmuru sel getirdi Şilede mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı

Şile'de dere ve çevresinde bir çok yol su altında kaldı. Selin etkisiyle su altında kalan ormanlık alan ve yollar drone ile görüntülendi.

Bunun üzerine helikopterli kurtarma operasyonu yapıldı. Sahil güvenlik helikopterinden iple sarkan görevli mahsur kalanları kurtardı.

Haberin Devamı

Kurtarılan 2 kişi, Şile Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İki kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi 

Yaz yağmuru sel getirdi Şilede mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı

KAYSERİ'DE EVLERİN GİRİŞ KATINI SU BASTI

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde öğle saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle sel meydana geldi. Tarım arazileri su altında kalırken, bazı ev ve iş yerlerinde baskın meydana geldi. 

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Pınarbaşı ilçesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kısa sürede şiddetini artıran yağmur, Yukarıborandere Mahallesi'nde sele neden oldu. Bölgeye AFAD, jandarma ve belediye ekipleri sevk edildi. Sel nedeniyle birçok evin giriş katını su basarken, ekili tarım arazileri de zarar gördü. Ekipler, sel nedeniyle zarar gören bölgelerde çalışma başlattı.

BURSA'DA DERELER TAŞTI

Bursa'da, sabah saatlerinde başlayan sağanak, Bursa'nın Yenişehir, İnegöl, İznik, Orhangazi, Gemlik ve Mudanya ilçelerinde etkili oldu. Yenişehir ilçesinde, 300 mevsimlik işçi ile 30'a yakın çocuğun kaldığı çadırlarda yaşayan aileler, yağmur suyundan etkilenmemek için eşyalarını toplayıp, el arabalarıyla taşıdıkları kum ve toprakları, çadırların çevresine dökerek önlem aldılar.

Yaz yağmuru sel getirdi Şilede mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı

Şiddetli yağışlar ulaşımda da sorunlara neden oldu. Bursa'nın İznik ilçesinde, sel suyu nedeniyle Gemlik ve Orhangazi ilçesinde ulaşım güçlükle yapılırken, İnegöl ilçesinde ise birçok ev ve iş yerlerini su bastı. Yapılan ihbarları değerlendiren itfaiye ekipleri, ev ve iş yerlerindeki suyu tahliye ediyor. Sağanak İznik- Gemlik yolunda da etkili oldu. Sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, Mustafalı Mahallesi yakınlarında yüksek kesimlerden gelen taş ve moloz nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol daha sonra trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

YAĞIŞLAR YARIN DA DEVAM EDECEK

Bursa Meteroloji Müdürlüğü yetkilileri son 24 saat içinde Yenişehir ilçesinde metrekareye 25 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Meteroloji, İznik İlçesinde 13, Gemlik'te 50, Mudanya'da ise 14 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Meteoroloji Müdürlüğü, yağışların yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağını duyurdu. (DHA)

Yaz yağmuru sel getirdi Şilede mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı