Gündem Sınır bekçilerine bayram ziyareti

Sınır bekçilerine bayram ziyareti

29.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayrama Irak sınırındaki Aktütün’de giren Milli Savunma Bakanı Güler ve TSK komuta kademesi ardından Yüksekova’ya geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güler’in telefonundan hitap ettiği askerlere terörle mücadelede başarılar diledi.

Sınır bekçilerine bayram ziyareti

AYDIN HASAN- Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi bayramın ilk gününde, geceyi geçirdikleri Irak sınırının sıfır noktasındaki Aktütün Hudut Taburu’ndaydı. Askerlerle bayramlaşan Güler ve komutanlar daha sonra Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığına geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Güler’in telefonundan hitap ettiği askerlere terörle mücadelede başarılar diledi. 

Haberin Devamı

Güler, arife günü Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile 10. Tanker Üs Komutanlığı ve TCG-Göksu firkateynini ziyaret etti. Güler ile TSK’nın komuta kademesini oluşturan komutanlar, Hava ve Deniz Kuvvetlerine bağlı iki birliğe yaptığı ziyaretlerin ardından Hakkâri’ye geçti.

Sıfır noktasında

Güler; Selahaddin Eyyübi Havalimanı’nda Hakkâri Valisi İdris Akbıyık ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak tarafından karşılandı. Güler ile komutanlar, helikopterle Irak sınırının sıfır noktasındaki Aktütün Hudut Taburu’na geçti. Güler’e 1700 rakımlı tepedeki komutanlıkta bölgedeki faaliyetlere ilişkin brifing verildi. Güler, askerlere “Sizin burada yaptığınız kahramanlıkları, fedakarlıkları bütün Türk milleti yakından takip ediyor, başarılarınızla gurur duyuyor” diye seslendi. Geceyi hudut taburunda geçiren Güler ve komutanlar, sabah bayram namazını askerlerle kıldı. Güler ile komutanlar birlikte kahvaltı yaptığı askerlerle bayramlaştı.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı’ndaki bayramlaşmanın ardından TSK’nın komuta kademesi ile Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığına geçti. Güler, burada Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı hudutta ve sınır ötesinde görev yapan birliklerin faaliyetlerine ilişkin video konferansla bilgi aldı.

Erdoğan seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Güler’in telefonundan Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı’ndaki askerlere hitap etti. Erdoğan, “Rabbim nice bayramlara bizleri huzur içinde kavuştursun. Gerek sınır ötesinde gerek içeride bugüne kadar ordumuzun vermiş olduğu mücadeleler hiçbir zaman bir kenara konulamaz. Bu arada tabii çok şehit ve gazimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları malum cennettir. Rabbim cennetinde bizleri buluştursun. Gerek Aktütün’de gerek Yüksekova’da, bütün bu üslerimizdeki mücadelemizin başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. En kısa sürede buluşmak üzere sizleri Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Takım elbiseyi tercih etti

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte 9 Temmuz 2018’de Genelkurmay Başkanı iken Milli Savunma Bakanlığı’na getirilen Hulusi Akar, yaklaşık beş yıl boyunca askeri alanlarda üniforma tarzı özel bir kıyafeti tercih etti. Yeni dönemde yine Genelkurmay Başkanı iken Milli Savunma Bakanlığı’na getirilen ikinci isim olan Güler’in, Akar’ın aksine askeri birliklere yaptığı ziyaretlerde takım elbise ve kravattan oluşan tamamen sivil kıyafeti tercih etmesi dikkat çekti.