GündemSiyam ikizleri ayrılmak için yardım bekliyor

Siyam ikizleri ayrılmak için yardım bekliyor

28.11.2013 - 11:30 | Son Güncellenme:

6 ay önce dünyaya gelen üçüzlerden ikisi birbirine yapışık olarak doğdu. Aile, göğüs bölgesinden birbirine yapışık doğan Muhammed ve Mustafa'nın ayrılması için yetkililerden yardım istiyor

Siyam ikizleri ayrılmak için yardım bekliyor

Şanlıurfa'da 5 yıl önce kuzeni Ali Yıldız ile evlenen Hülya Yıldız bir süre önce ikinci çocuğuna hamile kaldı. Genç kadın 4 aylık hamile iken kontrol için hastaneye gittiğinde üçüzlere hamile olduğunu, ancak ikisinin gelişimini tamamlayamadığı ve yaşama ihtimalinin düşük olduğunu öğrendi.

Haberin Devamı

Doktorlar genç kadının hayati tehlikesi olabileceğini o nedenle çocukların alınmasının riskli olabileceğini belirtti. Büyük üzüntü yaşayan anne Yıldız, 8 Mayıs'ta Şanlıurfa Kadın ve Doğum Hastanesi'nde sezaryenle üçüzleri dünyaya getirdi.

Üçüzler'den ikisi birbirine yapışık olarak dünyaya gelirken, Medine adı verilen kız bebeğin ise sağlık durumu iyiydi. Muhammed ve Mustafa adı verilen yapışık ikizler bir süre kuvöze alındı.

4 kolları ancak 2 bacakları olan ve göğüs bölgesinden birbirine yapışık olan ikizler Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 2 ay Ankara'da tedavi gören siyam ikizleri taburcu edildi.

'YOL PARAMIZ BİLE YOK'

İşsiz olan 32 yaşındaki baba Ali Yıldız, "Muhammed ve Mustafa yapışık olduğu için sürekli ateşleri yükseliyor. Gelişmeleri normal değil. Çocuklarımın tedavisi için çabalıyorum. Ancak yetkililer bizimle ilgilenmiyor. Ankara'daki doktorlar 6 ay sonraya randevu verdi. Yapışık ikizlerin ameliyatla ayırabileceklerini söylediler. Ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için Ankara'ya bile gidemiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

'DOKTORLAR AYRILABİLİRLER DİYOR'

Üçüzlerin dışında 3 yaşında bir kızı daha olan Hülya Yıldız (23) "Üçüzlerden erkek olan ikisi yapışık olarak dünyaya geldi. Bir süre Ankara'da tedavi gördüler. Doktorlar ameliyatla ayrılabileceklerini söylüyor. Bu halleri beni çok üzüyor" dedi. (Mehmet Yıldırım-Sabah)

KEŞFETYENİ
Survivor All Star'da ilk eleme adayı belli oldu!
Survivor All Star'da ilk eleme adayı belli oldu!

Cadde | 17.05.2025 - 01:27

Survivor'da haftanın ilk dokunulmazlık oyununu oynandı. İlk eleme adayı belli oldu. İşte detaylar...

Yazarlar