Gündem Sokak ve kahvehane tarayan çetenin üyeleri İstanbul'da, elebaşı Trabzon'da yakalandı

Sokak ve kahvehane tarayan çetenin üyeleri İstanbul'da, elebaşı Trabzon'da yakalandı

17.06.2017 - 13:08 | Son Güncellenme:

İstanbul Organize Şube Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Ümit Saral liderliğindeki suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda örgütün lideri Ümit Saral Trabzon’da, diğer 15 örgüt üyesi ise İstanbul’da yakalandı.

Sokak ve kahvehane tarayan çetenin üyeleri İstanbulda, elebaşı Trabzonda yakalandı

Rize'de geçtiğimiz yıl bir kahvehaneyi tarayıp aralarında masum vatandaşlarında bulunduğu 3 kişiyi öldürüp 6 kişiyi yaraladıktan sonra bu ayın başında Güngören'de cadde üzerinde bulunan bir iş yerini yayılım ateşine tutarak aralarında yine masum insanların bulunduğu 1 kişiyi öldürüp 7 kişiyi yaralayan katliam çetesi, elebaşıyla birlikte çökertildi. Son iki yılda 7 kişiyi öldürüp 15 kişiyi yaraladığı belirlenen çetenin elebaşı Ümit Saral'ı Trabzon'da yakalayan polis, son katliam saldırısına katılan 4 çete üyesinin de arasında bulunduğu 12 çete mensubunu ise İstanbul'da yakalayarak gözaltına aldı. Çetenin son saldırısında can veren Birol Çakar'ın ise çete lideri Ümit Saral'ın en samimi ve çocukluk arkadaşının abisi olduğu öğrenildi.

SOKAĞI YAYILIM ATEŞİNE TUTTULAR

Haberin Devamı

Güngören Haznedar'da geçtiğimiz 3 Haziran günü Menderes caddesi üzerinde yaşanan olayda Sarallar olarak bilinen organize suç örgütü, "Şirinler" olarak tanınan çeteye saldırı düzenledi. Kaleşnikof ve tabancalarla düzenlenen saldırıda, Birol Çakar isimli 1 kişi ölürken ikisi çete üyesi 6 sı masum vatandaş 8 kişi de yaralandı. Saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 8 saat sonra saldırıyı gerçekleştiren 4 saldırganı silahlarıyla birlikte Büyükçekmece'de saklandıkları adreste yakalayarak gözaltına aldı.Saldırganların yakalanmasının ardından olayın arkasındaki isimin Sarallar çetesi içerisinde yer alan Ümit Saral olduğu belirlendi.

BENİ ÖLDÜRTMEYE ÇALIŞTILAR BENDE CEVAP VERDİM

Haberin Devamı

Devam ettirilen soruşturmada çete üyesi 10 şüpheli daha gözaltına alınırken Ümit Saral ise İstanbul'daki adresinde bulunamadı. Devam eden araştırmalarda izine Trabzon'da rastlanan ve Trabzon Emniyeti tarafından da cinayet ve silahlı baskın suçlarından aranan Ümit Saral geçtiğimiz Perşembe günü Trabzon'da bir kaleşnikof silah ve iki adamıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Trabzon Emniyeti'nde tutulan ve önümüzdeki hafta mahkemeye sevk edilmesi beklenen Saral'ın ilk ifadesinde saldırı ve cinayet emirlerini üstlenip, "Karşı taraf ile hasımdım. Beni öldürtmeye çalıştılar bende cevap verdim" şeklinde ifade verdiği öğrenilirken, emrini verdiği son Güngören saldırısında ölen Birol Çakar'ın ise çocukluk ve samimi arkadaşının abisi olduğu öğrenildi.

?

Toplamda 15 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda 2 Kaleşnikof, 4 tabanca ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Daha önce de aynı gruba ait operasyonlarda 4 Kaleşnikof ele geçirilmişti. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorgusunda geçmişte yaşanan bazı saldırılar da aydınlatıldı. Polisin tespitine göre Ümit Saral'ın yönettiği suç örgütü, geçtiğimiz yıl Temmuz Ayı'nda Hakan Koyuncu'yu öldürülmesi olayına karıştı. Daha sonra 24 Ağustos'ta Şirinler Çetesi'nin elebaşı Kenan Şirin öldürüldü. Çete, 1 Kasım 2016'da Ümit Saral'ında katıldığı saldırıda Rize İkizdere'de bir kahvehaneyi taradı. Şirinler çetesinin hedef alındığı o saldırıda vatandaşlarında arasında bulunduğu 3 kişi öldürüldü, 7 kişi ise yaralandı.Geçtiğimiz Şubat Ayı'nda ise Murat Ahretlikoğlu Esenyurt'ta bir inşaat firmasında, şebeke üyelerince silahla yaralandı. Bu ayın başında Güngören Menderes caddesinde caddeyi yayılım ateşine tutan çete tetikçileri Birol Çakar'ı öldürürken 2 si kadın 4 masum vatandaşında arasında bulunduğu 8 kişiyi ise yaralamıştı.

Haberin Devamı

Bir dönem birlikte hareket ettikleri Şirinler çetesiyle birlikte yaptıkları uyuşturucu sevkiyatından kazanılan paranın paylaşılamamasıyla başlayan ve 15 kişinin hayatına mal olan çatışmalarda çökertilen Saral çetesinin İstanbul da gözaltına alınan çete üyeleri Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken, Trabzon da gözaltına alınan çete elebaşı Ümit Saral'ın ise emniyetteki gözaltısı devam ediyor.

9rMcZWiR60g]]