Gündem Somer Şef kimdir, kaç yaşında? MasterChef Somer Sivrioğlu nereli?

Somer Şef kimdir, kaç yaşında? MasterChef Somer Sivrioğlu nereli?

12.11.2019 - 21:05 | Son Güncellenme:

MasterChef Türkiye'nin sevilen jüri üyelerinden biri olan Somer Şef, bugün hakkında en çok arama yapılan isimlerden biri oldu. Peki hakkında bilgiler oldukça merak edilen Somer Sivrioğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Somer Şef kimdir, kaç yaşında MasterChef Somer Sivrioğlu nereli

Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye'de şefler arasında yer alan Somer Sivrioğlu 1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Akademik kariyer için gittiği Avustralya'da şeflik kariyeri başlayan Somer Sivrioğlu, birçok restoran zincirinde yöneticilik yaptı. İşte MasterChef Türkiye şeflerinden Somer Sivrioğlu hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR?

25 Mayıs 1971 tarihinde dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1995 yılında akademik kariyer hedefiyle Avustralya’ya gitti. Master yaparken şeflik kariyerine adım attı. Bir süre restoran zincirlerinde yöneticilik yaptıktan sonra Sydney’de menüsünde pek çok meze ve klasik Türk mutfağına ait lezzet bulunan bir restron açtı. Misafir jüri olarak Türk mutfağını tanıtmak için MasterChef Avustralya’da yer aldı. 2015 yılında Türk mutfağını sevdirmek için bir kitap hazırladı.

Somer Sivrioğlu'nun aldığı ödüller:

• 2013 Yerel İşletme Ödülü
• İç Batı'nın En İyi Restoranı 2012 En İyi Lezzet Ödülü
• 2010 ve 2011 RCNSW Mükemmellik Ödülü
• 2010 İç Batı'nın En iyi Türk Restoranı Ödülü