Gündem Milli Eğitim Bakanı'ndan son dakika yüz yüze eğitim paylaşımı! Velilere flaş çağrı

Milli Eğitim Bakanı'ndan son dakika yüz yüze eğitim paylaşımı! Velilere flaş çağrı

04.03.2021 - 12:30 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitime ilişkin yeni bir açıklama yaptı. MEB, öğrencilere ek kaynaklarla destek amacıyla ortaokul öğrencilerinin derslerinin beşinci ünitelerini kapsayan 2 bin 800 sorudan oluşan 42 fasikülün yayımlandığını duyurdu. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitime ilişkin velilere çağrıda bulundu. İşte MEB'in açıklaması ve Bakan Selçuk'un paylaşımları...

Milli Eğitim Bakanından son dakika yüz yüze eğitim paylaşımı Velilere flaş çağrı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 5, 6, 7 ve 8. sınıfların derslerindeki ilk dört üniteleri kapsayan 14 bin 200 soruluk 192 çalışma fasikülün ardından beşinci ünitenin fasikülleri de öğrencilere sunuldu.

Haberin Devamı

Çalışma fasikülleri, 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki derslerin her ünitesi için ayrı bir kitapçık olacak şekilde hazırlandı.

İşlenen konular pekiştirilerek öğrenmeyi kalıcı hale getirecek ve öğrencilerin farklı soru türleri üzerinde deneyim kazanacakları şekilde tasarlanan fasiküllerde, çeşitli soru türlerinin yanı sıra eşleştirme, bulmaca gibi eğlenceli etkinliklere de yer verildi.

Bu kapsamda, 8. sınıf düzeyinde 3 Türkçe, 4 matematik, 4 fen bilimleri ve 3 T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinde olmak üzere 14; 7. sınıf düzeyinde 3 Türkçe, 2 matematik, 2 fen bilimleri ve 3 sosyal bilgiler olmak üzere 10; 6. sınıf düzeyinde 2 Türkçe, 2 matematik, 2 fen bilimleri ve 3 sosyal bilgiler olmak üzere 9 ve 5. sınıf düzeyinde 2 Türkçe, 3 matematik, 2 fen bilimleri, 2 sosyal bilgiler olmak üzere 9 fasikül hazırlandı.

Haberin Devamı

FASİKÜLLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Ortaokul öğrencilerinin derslerinin beşinci ünitelerinden 2 bin 800 soru içeren 42 fasikül "http://odsgm.meb.gov.tr/" adresinden yayımlandı.

Fasiküller, ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanacak.

"ÖĞRENCİLERE KAYNAK DESTEĞİNİN ÖLÇEĞİ BÜYÜTÜLDÜ"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaşanılan sürecin farklılığı dikkate alınarak öğrencilere sunulan kaynak desteğinin ölçeğinin büyütüldüğünü bildirdi.

Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin yanında olabilmek için salgın döneminde onlara sunduğumuz kaynakları çeşitlendiriyoruz. Daha önce çok sayıda kaynak desteği sağladık. Örneğin kazanım kavrama testleri, LGS için örnek sorular ve çalışma soruları, 5, 6 ve 7. sınıflar için beceri temelli testler, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için tekrar testleri, ilköğretim 2, 3 ve 4. sınıflar için çalışma soruları yayımladık. Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için 1, 2, 3 ve 4. üniteleri kapsayan çalışma fasiküllerini daha önce yayımlamıştık. Bugün de ortaokul öğrencilerimiz için tüm sınıf seviyelerinde çalışma fasiküllerinin beşinci ünitelerini erişime açtık. Desteğimiz devam edecek."

Selçuk, öğrencilere kaynak desteği sürecinin koordinasyonunu başarılı şekilde sürdüren Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve çalışma arkadaşlarına, 81 ilde ölçme değerlendirme merkezlerinde hazırlıklara katkı veren tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

BAKAN SELÇUK'TAN VELİLERE: DESTEĞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ...

Yüz yüze eğitime ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Selçuk, 'Öğrencilerimiz tedbirlerde çok dikkatliler. Biz öğretmenler, okullardaki maske, mesafe ve temizlik kurallarımızı oyunlarla, kitaplarla anlatıyoruz. Velilerimiz de buna günlük sohbetleriyle katılırsa çocuklar, bu iş birliğini çok daha iyi özümser. Desteğiniz önemli...' ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanından son dakika yüz yüze eğitim paylaşımı Velilere flaş çağrı

BAKAN SELÇUK'TAN UZAKTAN EĞİTİM PAYLAŞIMI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından uzaktan eğitime ilişkin bir paylaşım yaptı.

Bakan Selçuk açıklamasında şunları söyledi;

Her saati, her dakikası ve her saniyesi bu ülkenin evlatlarının okullarına sağlıkla, güvenle kavuşabilmesi için çabaladığımız, uzaktan eğitime desteklerle güç verdiğimiz bir hafta oldu. Emek verenlere teşekkürler.

Haberin Devamı

İyi dersler çocuklarım.

Eğitimde Bu Hafta
22 - 28 Şubat 2021

Milli Eğitim Bakanından son dakika yüz yüze eğitim paylaşımı Velilere flaş çağrı

MİLLİ EĞİTİM BAKANI 'ANADOLU MASALLARI' PROJESİNİ TANITTI

Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların kendi kültür mirası rehberliğinde farklı evrenlerin kapılarını aralayacağı ve onların hayal dünyalarını daha da genişletecek önemli bir projeyi hayata geçirdi. Hazırlıkları tamamlanan 'Ata Mirası Kültür Atlası Anadolu Masalları ve Dede Korkut Hikayeleri' projesi kapsamında 220 bin öğretmene 'Masal Anlatıcılığı' eğitimi verildi. Anadolu Masalları ve Dede Korkut Hikâyeleri Eğitim Setleri ile birlikte onlarca kitap ile oyun kartı hazırlandı ve Anadolu Masal Evleri hayata geçirilmeye başlandı. Anadolu Masalları Youtube kanalında ünlü isimler, çocuklar ve öğretmenlerin anlattığı masallar, yüzbinlerce kişiye ulaştı.

'MASAL' KELİMESİNİN BÜYÜSÜNÜ VURGULAMALIYIZ'

Bakan Selçuk, Ankara'da otelde gerçekleştirilen projenin tanıtım programından konuştu. Bakan Selçuk, çocuklara teknolojinin çok ötesinde Anadolu'nun hikaye ve masallarının öğretilmesi gerektiğini vurguladı. Selçuk, "Biz bu topraklarda, bu coğrafyada yüksek bir dikkatle bütün dünyayla belirli bir yarışma, dayanışma ve rekabet içerisinde olacaksak, çocuklarımız dünyadaki akranlarıyla bir şekilde yarışacaksa, bizim öncelikle teknolojinin çok ötesinde içerik ve muhteva üzerinde yeniden düşünmemiz lazım. Teknolojiye ulaşmak kolay, raflardan satın alırsınız; ama içerik olarak ne koyacağız ve neyi paylaşacağız? İşte bu 'Anadolu ve Dede Korkut'un Masalları' projesi bizim kopmuş olan tanelerimizi bir araya getiren, bağlayan ve birlikte aynı düşünce ufkunu selamlayan bir ülkü ve ilke etrafında birliğimizi sahici bir şekilde, içi boş söylemlerden ari bir şekilde bize sunuyor. İşte bu nedenle 'masal' kelimesinin büyüsünü vurgulamamız lazım. 220 bin öğretmenin masal öğretmenliği sertifikası alması ve bu ülkenin kılcal damarlarında bu sertifika suretiyle çocuklarımızın kulaklarına ve gönüllerine Anadolu’nun binlerce yıllık nefesini sunmaları çok büyük bir eser olarak karşımızda duruyor" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanından son dakika yüz yüze eğitim paylaşımı Velilere flaş çağrı

'BU TOPRAKLARDA KİMSE KENDİNİ KÖKSÜZ HİSSETMESİN'

Bakan Selçuk, masal evleri projesinin önemine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Masal evlerimiz vasıtasıyla mümkünse bir hedef olarak ortaya koyduğumuz, tüm ilçelerimize masal evleri kurarak, bu evlerimizde bir masalla nasıl gerçek inşa edilir projesine hizmet etmesine yol açmak istiyoruz. Gerçek, masalla ve hayalle inşa edilir, o yüzden de bu çabalar sadece bugünü aydınlatmıyor emin olun geleceği aydınlatıyor. Bu topraklarda kimse kendisini köksüz, çaresiz, ufuksuz hissetmemesi için bize yol işaretleri sunuyor" ifadelerini kullandı.