Gündem Uzun zamandır tedavi görüyordu... Gökhan Abur hayatını kaybetti

Uzun zamandır tedavi görüyordu... Gökhan Abur hayatını kaybetti

15.09.2023 - 19:57 | Son Güncellenme:

NTV'de hava durumu sunan Meteoroloji Yüksek Mühendisi ve müzisyen Gökhan Abur hayatını kaybetti.

Uzun zamandır tedavi görüyordu... Gökhan Abur hayatını kaybetti

Meteoroloji Yüksek Mühendisi Gökhan Abur, 80 yaşında hayatını kaybetti. NTV’nin meteoroloji yüzü olan Abur, yaklaşık 2 yıldır kanser tedavisi görüyordu.

Haberin Devamı

1943 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya gelen Abur, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Abur, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü’nde görev yaptı. Deniz ve denizcilikle de ilgilenen Abur, uzak yol kaptanlarına eğitim verdi. Gökhan Abur, iki yıl “Açık Deniz” adlı radyo programı yaptı. Abur, 2000 yılından sonra Atlantis Yatçılık’ta “Meteoroloji ve Denizde Hava Tahmini” dersleri verdi. Aynı zamanda müzisyen olan Abur, 1975’te Eurovision şarkı yarışması Türkiye elemelerinde ilk 8’e girdi. Abur, 3 çocuk babasıydı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, "Hava durumu haberlerinin gülen yüzü ve iklim değişikliği konularındaki farkındalık çalışmalarıyla hep hatırlayacağımız NTV Meteoroloji Yüksel Mühendisi Gökhan Abur'un vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Değerli ailesinin, sevenlerinin, NTV ailesinin, sanat camiasının başı sağolsun." açıklamasında bulundu.