Gündem Son Dakika Haberi: Çembere alınan teröristler öldürüldü...

Son Dakika Haberi: Çembere alınan teröristler öldürüldü...

08.09.2015 - 13:11 | Son Güncellenme:

Erzurum'dan bir son dakika haberi geldi. 1 Eylül'den itibaren 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilen Şenkaya ilçesinde Jandarma özel harekat ve takviye birliklerin katılımıyla operasyonlar düzenlendi. 8 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgeden gelen son dakika haberlerini anından aktaracağız.

Son Dakika Haberi: Çembere alınan teröristler öldürüldü...

Şenkaya ilçesinde yapılan operasyonlarda ilk belirlemelere göre 8 terörist etkisiz hale getirildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erzurum Valiliğince 1 Eylül'den itibaren 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilen Şenkaya ilçesinde Jandarma özel harekat ve takviye birliklerin katılımıyla operasyonlar düzenlendi.
Bölgede 4 gündür süren operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'ya mensup bir grup terörist çembere alındı. Top atışlarıyla da ateş desteği sağlanan çatışmalarda ilk belirlemelere göre 8 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının sürdürdüğü bildirildi.
Tunceli'de PKK'lılar polise saldırdı: 1 polis şehit
Polis lojmanlarına saldırı. Tunceli’de polis lojmanlarına PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan bir polis memuru şehit oldu.
Tunceli Merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan polis lojmanlarına düzenlenen roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan polis memuru kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Saldırıda yaralanan 2 polis memuru da helikopterle Elazığ’a kaldırılırken yaralı 1 sivilin ise Tunceli Devlet Hastanesi’nde tedavisine devam ediliyor.
Şırnak'ta son iki yılda 903 terörist teslim oldu
Şırnak’ta terör örgütten kaçan 7 PKK’lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Son iki yıl içerisinde, kentte 903 PKK'lının, güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.
Şırnak Valiliği, PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüten 7 kişinin örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Şırnak Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "21 Mart 2013 ile 09 Eylül 2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı toplamda 903 kişi olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir" denildi.
PKK'lılar Jandarma ve Polise saldırdı
Tunceli'de kent merkezine sızan PKK'lı teröristler, polis ve jandarmaya saldırdı. Güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı.
Kentin Cumhuriyet Mahallesi'ne bulunan Jandarma Bölge Komutanlığı ile Polisevi'nin bulunduğu bölgeye sızan PKK'lılar havanın kararmasıyla birlikte saldırıya geçti.
Askerler ve polislerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.
Semtin bir çok noktasından patlama ve silah sesleri gelirken, çatışmanın olduğu bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi.

HAKKARİ'DE 7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Tekeli köyüne bağlı Çalışkanlar mezrasında PKK’lılara ait olduğu belirtilen 7 cenaze bulundu. DİHA'nın iddasına göre parçalanmış halde bulunan cenazeleri ormanlık alanda köylüler buldu.
Cenazeleri almak için HDP ve DBP ilçe yöneticilerinin mezraya gittiği öne sürüldü.
KIRMIZI ALARM! O UYGULAMA ARTIK BİTTİ

Artan terör olayları sonrasında öncelikle Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında mini bir güvenlik zirvesi daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı'nda geniş katılımlı bir zirvede terörle mücadelede izlenecek strateji belirlendi.

Haberin Devamı

Buna göre asker ve polis savunma pozisyonunda kalmayacak. Taaruz pozisyonuna geçecek. Toplantıda, son dönemde verilen şehitlerin çoğunluğunun mayın ve el yapımı bomba ile hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Teröristlerin ağır kayıplar verdiğini ve kayıpları unutturmak için birebir sıcak saldırı değil de mayınlı eylemleri seçtiği bilgisi değerlendirildi. Çözüm süreci sırasında askerin operasyon yapması için Vali'den izin alması gerekiyordu.

Bu uygulamaya da son verildi. Askerin sıcak operasyon ve sıcak takip yaptığı süreçte 'vur' emri bölgedeki askeri yetkililerde olacak. Özellikle hava operasyonlarının durmaksızın sürmesi konusunda zirveden kesin talimat çıktı. TSK "kırmızı alarm" halini bundan sonraki süreçte "non-stop" sürdürecek.

Haberin Devamı

Belirlenen teröristler sınır bölgesindeki fırtına obüsleri ile de her hareketlilikte vurulacak. Sahadaki operasyonların sayısı artırılacak ve özellikle terör eylemlerinin yoğunlaştığı Irak sınır hattında geniş kapsamlı kara harekatları gerçekleştirilecek. Teröristlerin geçiş güzergahları ile Kuzey Irak'taki PKK kampları sürekli izlenecek. Her hareketlilikte bölgede devriye görevi icra eden F-16'lar bombardıman gerçekleştirilecek. Böylece teröristlere nefes alma imkanı verilmeyecek. Zirvede ayrıca Kandil'den eskisi gibi artık destek alamadığını itiraf eden teröristlerin karakol basma yerine mayınlı saldırılarla kalleşçe saldırı yöntemini de seçtiği değerlendirmesine yer verildi.

Son dönemdeki telsiz konuşmasında teröristler "Bizi fareler gibi ortada bıraktılar. Doğrudan devletin gücünü ensemizde hissettik; büyük başarı beklediğimiz noktada hezimete uğradık. Halka çok güvenmeyin; şiddet ve korku onları tekrar kendilerine getirecektir. Gerektiğinde hedef gözetmeden indirin, gücümüz görsünler, döneceklerdir, mecburdurlar" demişti.


SINIR ÖTESİ OPERASYON!

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit olduğu saldırının ardından Kuzey Irak'a kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için Özel Kuvvetler'e ait 2 tabur sınır ötesi operasyon gerçekleştirdi. Askeri kaynaklar 2 gün süren hava ve kara destekli operasyonlarda 100'e yakın PKK'lı teröristin öldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

SİS NEDENİYLE HELİKOPTERLER ASKERLERİ İNDİREMEDİ

Dağlıca'da 16 askerin askerin şehit olduğu saldırının ardından bölgeye Van'da konuşlu olan 8 Jandarma Özel Harekat Timi (JÖH) ve Özel Kuvvetler'e ait 2 tabur PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgeye gönderildi. Saldırının olduğu gün ilk olarak Van'da konuşlu 8 Jandarma Özel Harekat Timi (JÖH) sis nedeniyle vadiye indirilemedi.

Hava koşullarının ardından düzelmesinin ardından 8 JÖH timi vadiye indirildi. 3 JÖH timi vadide emniyeti sağladıktan sonra diğer 5 JÖH timi PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı. Saldırının olduğu gün saat vadide çıkan çatışmada 17 terörist öldürüldü. Daha sonra Özel Kuvetler'e ait 2 tabur operasyona destek verdi. 2 gün aralıksız süren (4-6 Eylül) operasyonda 38 teröristin daha öldürüldüğü belirtildi.

ÖZEL KUVVETLER KOORDİNATLARI BİLDİRDİ, SAVAŞ UÇAKLARI VURDU

Haberin Devamı

Bölgede operasyonlara devam eden Özel Kuvvetler'e ait 2 tabur, 20 kişiden oluşan 2 terörist grubun peşine düştü. Özel kuvvetler, sıcak takip kapsamında karadan sınır ötesi operasyon gerçekleştirdi. Özel Kuvvetler'in teröristlerin bulunduğu koordinatları savaş uçaklarına iletti. Başlayan hava operasyonunda savaş uçakları Kuzey Irak'a kaçan 20'li terörist gruba bomba yağdırdı. Savaş uçağı teröristlerden en az 12'sini etkisiz hale getirdi.

Daha sonra Türk Hava Kuvvetlerine ait 35 F-16 ve 18 F-4 savaş uçağı Irak'ın kuzeyine kaçan terörist grubun intikal halindeki kolları üzerine ve Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kamplarındaki hedeflere gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında yoğun hava bombardımanı düzenledi.

Düzenlenen hava harekatında ise en az 28 teröristin öldüğü belirtildi. PKK kamplarına düzenlenen hava saldırısında kamplardaki lojistik sağlayan bölgelerin ve sığınakların imha edildiği öğrenildi. Askeri kaynaklar 2 gün süren hava ve kara destekli operasyonlarda 100'e yakın PKK'lı teröristin öldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı