Gündem Son dakika haberi: Saldırının ardından TSK harekete geçti!

Son dakika haberi: Saldırının ardından TSK harekete geçti!

22.09.2016 - 14:48 | Son Güncellenme:

Kilis'teki saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgesinden atılan Katyuşa roketatar mermisi, bugün Kilis kent merkezine düştü. Kent merkezindeki pazar yerinde patlayan roket parçalarının isabet ettiği 5'i çocuk 6 kişi yaralandı. TSK, Kilis'e atılan roketin bulunduğu terör örgütü IŞİD'in silah mevzisini Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla ateş altına almaya başladı. Öte yandan Kilis'te iki patlama sesi daha duyuldu. Kilis'ten ateşlenen bir roket mermisi daha Kilis kent merkezine isabet etti. Olay yerine sağlık ve  polis ekipleri sevk edildi. AK partili milletvekili Hilmi Dülger 2 yaralının olduğunu söyledi. Dülger son bir yılda Kilis'e 83 roketin atıldığını söyledi.TSK'dan Kilis açıklaması geldi. Kilis'e roket atan DEAŞ mevzii 60 mermiyle ve yanlarındaki teröristlerle birlikte imha edildi

Son dakika haberi: Saldırının ardından TSK harekete geçti

Suriye'den ateşlenen roket mermisi Kilis kent merkezine atıldı. Alınan bilgiye göre, Suriye'den ateşlenen roket mermisi Kilis kent merkezi Sabah Pazarı yakınlarındaki Canpolat Paşa Mahallesi Tekke Sokağına düştü. Olayda yaralananlar olduğu öğrenilirken, bölgeye ambulanslar ile AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Polis ekipleri, olay yerini güvenlik kordonu ile çevirerek, vatandaşları bölgeden tahliye ediyor.

BİR ROKET MERMİSİ DAHA GELDİ

Kilis'te, saat 17.00 sıralarında peş peşe iki patlama sesi daha duyuldu. Suriye tarafından atılan katyuşa roketlerinden kaynaklandığı tahmin edilen patlamaların duyulduğu bölgeye ekipler sevk edildi.

Suriye'den atılan roket mermisi Kilis kent merkezine düştü.

Alınan bilgiye göre, Suriye'den atılan roket mermisi, Kilis kent merkezi Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi'ndeki Mercidabık İlkokulu yakınına isabet etti.

Roketin başlığı da Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Nergizli Sokak'a düştü.

Olay nedeniyle polis ekipleri, geniş bir alanda güvenlik önlemi aldı.

İlkokul önünde yaklaşık 600 metre alana güvenlik şeridi çeken ekipler, vatandaşların geçişini engelledi.

Haberin Devamı

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından bomba imha ekipleri, patlamamış olma ihtimaline karşı mermiyi fünyeyle kontrollü olarak patlattı.

Bu arada, TSK tarafından Suriye'de belirlenen mevziler ateş altına alındı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Kilis'e roket atan DEAŞ mevzii 60 mermiyle ve yanlarındaki teröristlerle birlikte imha edildi

YARALILARIN HEPSİ SURİYELİ

Suriye tarafındaki IŞİD bölgesinden atılan roketatar mermisine hedef olarak yaralan 5'i çocuk 6 kişinin tamamının Suriyeli olduğu öğrenildi. Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralı çocukların en küçüğünün 10 aylık bebek, en büyüğünün ise 13 yaşında olduğu belirtildi. Patlamada yaralanan ve durumu ağır olan 34 yaşındaki Meyede Kurdiye'nin tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

TSK:"KİLİS'E ATILAN ROKETE KARŞILIK VERİLDİ"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kilis'e 1 adet roket atıldığını belirterek roketin atıldığı bölgenin ateş altına alınmaya başlandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, bugün terör örgütü DEAŞ kontrolündeki bir bölgeden Kilis'e 1 adet roket atıldığı belirtilerek, "Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgedeki DEAŞ silah mevzii tespit edilmiş ve sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla (Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına alınmaya başlanmıştır" denildi.

Haberin Devamı

VALİ ÇATAKLI: "BİRİ YETİŞKİN 6 YARALIMIZ VAR"

Kilis Valisi İsmail Çataklı, kent merkezine düşen roket mermisinin biri yetişkin, 6 kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi.

Vali Çataklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den ateşlenen roket mermisinin düştüğü yerde önlemlerin alındığını belirtti.

Çataklı, "Biri yetişkin 6 yaralımız var. 5 kişinin sağlık durumu iyi." dedi.

Suriye'den ateşlenen roket mermisi Sabah Pazarı yakınlarındaki Canpolat Mahallesi Tekke Sokağına düşmüştü.

OLAY SABAH SAATLERİNDE OLSAYDI BÜYÜK BİR FACİA YAŞANABİLİRDİ

Bölgeden gelen bilgilere göre atılan mermiler sabah saatlerinde o bölgeye düşseydi büyük bir facia yaşanabilirdi. Sabah saatlerinde bölgenin çok kalabalık olduğu belirtildi.