Gündem Son dakika! HDP'li Semra Güzel'in PKK kampından yeni fotoğrafları

Son dakika! HDP'li Semra Güzel'in PKK kampından yeni fotoğrafları

12.01.2022 - 15:30 | Son Güncellenme:

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, Adıyaman'da 2017'de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora ile yeni fotoğrafları ortaya çıktı.

Adıyaman'da 2017'de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora ile HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in fotoğrafları gündemdeki yerini koruyor. PKK'lı terörist Volkan Bora ile HDP'li Güzel'in terör kamplarından yeni fotoğrafları ortaya çıktı.

Son dakika HDPli Semra Güzelin PKK kampından yeni fotoğrafları


TERÖRİSTLERİN SPOR AKTİVİTELERİNDE

Haberin Devamı

Yeni fotoğraflarda, Semra Güzel'in PKK'lı teröristlerin spor aktivitelerinde olduğu görülüyor.

Son dakika HDPli Semra Güzelin PKK kampından yeni fotoğrafları

"ORGANİK BAĞ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"

CNN Türk yayınında konuşan gazeteci Ceyhun Bozkurt, "HDP'ye kapatma davası süreci işliyor. HDP bile isteye terör örgütüne angaje olan kişiyi milletvekili yapıyor. Parçalar birleştiğinde HDP'nin terör örgütü ile doğrudan organik bir bağı olduğunu gösteriyor. Öyle 3-5 kişinin suç işlediği bir partiden bahsetmiyoruz. O dosya çerçevesinde kapatma dosyasında önemli bir delil olacaktır." dedi.

Son dakika HDPli Semra Güzelin PKK kampından yeni fotoğrafları

"KAMPLARA NASIL GİRDİ"

Bozkurt, "Gönül bağı meselesi bu işin tali boyutu. Esas mesele TBMM çatısı altında bulunan bir milletvekilinin örgütle angaje olabileceği yönünde yoğun bir şekilde bilgimizin bulunduğu bir görüntü. Çünkü bu kamplara sıradan deyim yerindeyse normal bir PKK sempatizanı bile giremiyor. Semra Güzel bu kamplara çok rahat nasıl girdi? Örgütün son derece katı bir şekilde yazılı olmayan kuralı olan ilişkiyi nasıl kurdu, nasıl onay aldı? Organik bir bağı mı var? Örgüt kadrosu noktasında bir durum mu söz konusu? İşte böyle bir şey sözkonusu ise ciddi bir güvenlik problemi de oluşturmakta bu. Gerek gazi Meclis açısından gerekse Türkiye Cumhuriyeti açısından." dedi.

Haberin Devamı

"GÜZEL'İN ÖRGÜT AÇISINDAN ÖNEMİ NE?"

"Bu kamplarda örgüt kendi güvenlik tertibatlarını almak açısından herkesi sokmuyor." diyen Bozkurt, "Kaç militan olduğunu, deyim yerindeyse illerini, yerleri nerede? Fotoğraflara bakıyoruz, eğitim alanında görüyoruz, mağarasında görüyoruz., barınağında görüyoruz. Hemen hemen her tarafında gezebiliyor. Şimdi burada o soru gündeme geliyor. Semra Güzel sadece Volkan Bora isimli teröristin sözlüsü değil de aynı zamanda örgüt kadrosu mu? Çünkü kendi sosyal medya profilinde de şöyle bir ifade kullanmış: TJA aktivisti. TJA'ya baktığımızda TJA da KCK terör örgütünün çatı kadın yapılanması. Yani KCK'nın bir ayağı PKK terör örgütü iken aynı zamanda sosyal ayakları da var. Mesela bu son DİAYDER meselesinde de bu gündeme gelmişti. TJA da bunun bir ayağı. Semra Güzel bunu açık açık yazdığına göre örgüt kadrosu olma ihtimali yüksek. Ve az önce söylediğim nokta önemli. Bir gönül bağına bu kadar izin veriliyorsa Semra Güzel'in örgüt çünkü çok katı, yozlaşma olarak tanımlıyor, buna izin veriyorsa Semra Güzel'in örgüt açısından önemi ne?" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CEP TELEFONU İNCELENDİ

29 Nisan 2017 tarihinde Adıyaman merkeze bağlı Akçalı kırsalında TSK’nın operasyonunda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birisi olan Malatya nüfusuna kayıtlı Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora’nın cep telefonu güvenlik güçleri tarafından incelendi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında incelenen cep telefonunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, PKK’lı terörist Volkan Bora ile Kuzey Irak’taki bir örgüt kampında çekilen fotoğrafları görüldü. Öldürülen terörist Volkan Bora’nın Harran Üniversitesi İletişim Fakültesi, HDP Milletvekili Semra Güzel’in ise Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni aynı dönemde okuduğu ve tanıştıkları biliniyor. Üniversiteyi bitirdikten sonra örgüte yakınlığı ile bilinen bir medya kuruluşunda muhabirlik yapan Volkan Bora’nın daha sonra örgüte katıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Son dakika HDPli Semra Güzelin PKK kampından yeni fotoğrafları

FEZLEKE KOMİSYONDA

Adıyaman'da 2017 yılında terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonu incelemesinde, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilen fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, fezleke hazırladı. Diyarbakır Milletvekili Güzel hakkında düzenlenen fezleke, Adalet Bakanlığı'nın ardından dün TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Güzel'in fezlekesi bugün TBMM'ye ulaştı. Fezleke, Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi.

Son dakika HDPli Semra Güzelin PKK kampından yeni fotoğrafları