Gündem Son dakika... Şanlıurfa’da 2 polisi şehit eden Mehmet Aslan ölü ele geçirildi

Son dakika... Şanlıurfa’da 2 polisi şehit eden Mehmet Aslan ölü ele geçirildi

10.03.2022 - 16:18 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da, Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ile polis memuru Cemal Bozkurt’u şehit eden Mehmet Aslan düzenlenen operasyonda ölü ele geçirildi .Bakan Soylu'dan operasyona ilişkin ilk açıklama gelirken, şehit cenazesindeki görüntü de dikkat çekti.

Şanlıurfa’da, Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ile polis memuru Cemal Bozkurt’u şehit eden Mehmet Aslan'ın (42), ölü ele geçirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Mehmet Aslan’ın 2004 yılında cinayet suçundan tutuklandığı, 2013 yılında da tahliye olduğu belirtildi. Aslan'ın cinayetin yanı sıra gasp, adam yaralama, tehdit, mala zarar verme, ruhsatsız silah bulundurma gibi suçlardan yaklaşık 30 kaydı bulunduğu bildirildi.

Son dakika... Şanlıurfa’da 2 polisi şehit eden Mehmet Aslan ölü ele geçirildi

SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada 2 polisin şehit olduğu saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Bir halk otobüsünün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, polisler, kullandıkları araçla içerisinde silah olduğu yönünde ihbarda bulunulan otomobilin önünü kesiyor.

Son dakika... Şanlıurfa’da 2 polisi şehit eden Mehmet Aslan ölü ele geçirildi

Araçtan inen polis memurları, şüpheli Mehmet Aslan’ın (42) saldırısına uğruyor. Saldırgan, otomobili terk edip yaya olarak ara sokağa girerek kaçıyor.

ZANLININ YERİ TELEFON SİNYALİNDEN BULUNDU

Haberin Devamı

Şanlıurfada 2 polis memurunun şehit edildiği olayın zanlısı Mehmet Aslan'ın saklandığı yerin telefonla babasını arayınca tespit edildiği öğrenildi. Şüpheli Mehmet Aslan, kent merkezinden Şanlıurfa- Mardin istikametine kırsal yollardan yaya olarak kaçtı. Poliste çok sayıda suç kaydı bulunan Mehmet Aslanın yakalanması için polis ekiplerince kent merkezinde bulunan 25 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Ancak şüpheli bulunamadı. Gece boyunca yaya olarak 24 kilometre boyunca yürüdüğü belirlenen Aslan, bir süre sonra babası Tufan Aslanı cep telefonuyla arayarak yardım istedi. Bunun üzerine kaçan zanlının telefon sinyalinden yeri tespit edildi. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri kırsal Kaynak Mahallesine baskın yaptı. Şüphelinin sulama kanalındaki sazlık alanda tespit edilmesi üzerine olay yerine zırhlı araçlı özel harekat polisleri sevk edildi.

YİNE KARŞILIK VERECEKTİ

Kaynak Mahallesi İlkokulunun güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde; kıstırılan Mehmet Aslan, polisin çağrısına karşılık elini beline atıp tabancasını çıkarması üzerine girilen çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Olay yerinde şüphelinin attığı tabancanın bulunması için polis ve jandarma ekipleri dedektörle arama yapıldı. Mehmet Aslanın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, babası ve 3 kardeşi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

SOYLU: ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da operasyonla ilgili açıklama geldi. Soylu, "İki Kahraman Polisimize alçakça silah sıkan hain, Şanlıurfa Emniyetimizin operasyonu ile ölü ele geçirildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı." dedi.

Son dakika... Şanlıurfa’da 2 polisi şehit eden Mehmet Aslan ölü ele geçirildi

(2 polisi şehit eden Mehmet Aslan)

ŞEHİT POLİS MEMURU BOZKURT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şanlıurfada silah kaçakçılığı yapıldığı ihbarı üzerine takibe alıp ‘dur’ ihtarında bulundukları otomobilden açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Cemal Bozkurt (32) memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazede saldırganın etkisiz hale getirildiği öğrenen yakınları, bu haberi alkışladı.

Şanıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Cemal Bozkurt'un cenazesi Şanlıurfa'da düzenlenen törenin ardından karayolu ile memleketi Gaziantep'in Karkamış ilçesine getirildi. Polis memuru Bozkurt, için Karkamış ilçesindeki evinin önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı , Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, milletvekilleri şehidin annesi Saliha Bozkurt, eşi Ruken Bozkurt ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Son dakika... Şanlıurfa’da 2 polisi şehit eden Mehmet Aslan ölü ele geçirildi

CENAZEDE, SALDIRGANIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİLER

Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Bozkurt'un Türk bayrağına sarılı tabutunu gören babası annesi ve eşi tabuta süre gözyaşı döktü. Cemal Bozkurt’u şehit eden saldırgan Mehmet Aslan’ın etkisiz hale getirildiğini öğrenen ablası Emel Özdemir ile yakınları, bu haberi alkışladı.

Son dakika... Şanlıurfa’da 2 polisi şehit eden Mehmet Aslan ölü ele geçirildi

Şehit Bozkurt'un cenazesi, ikindi namazının ardından İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası mahalle mezarlığında toprağa verildi.