Gündem Son dakika...YSK'dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Son dakika...YSK'dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

08.04.2024 - 16:53 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) 31 Mart seçimlerinin ardından Hatay, Ardahan ve Iğdır'da seçim yenileme taleplerini karara bağladı.

Seçimlerin ardından partilerin itiraz süreci sürüyor. YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin bulunduğu itirazları değerlendirmek üzere toplandı.

Haberin Devamı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK); Hatay, Ardahan ve Iğdır'da seçim yenileme taleplerini reddetti.

YSK'nın aldığı kararlar şöyle:

-CHP'nin Hatay'daki seçimlere yönelik itirazı reddedildi.

-AK Parti'nin Ardahan'da seçimlerin yenilenmesi yönündeki talebi reddedildi.

-AK Parti'nin Iğdır'da seçimlerin yenilenmesi talep reddedildi.

-Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde Yeniden Refah Partisi’nin ‘seçimin iptali’ talebi reddedildi.

-Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde CHP’nin ‘seçimin yenilenmesi’ talebi reddedildi

-Ağrı’nın Hamur ilçesinde DEM Parti’nin ‘oyların yeniden sayımı’ talebi reddedildi.

-Kırşehir’in Mucur ilçesinde MHP’nin ‘oyların yeniden sayımı' talebi reddedildi.

-Aydın’ın Koçarlı ilçesinde AK Parti’nin ‘oyların yeniden sayımı’ talebi reddedildi.

-Aydın’ın İncirliova ilçesinde CHP’nin ‘oyların yeniden sayımı’ talebi reddedildi.

-Çorum’un Bayat ilçesinde MHP’nin 'oyların yeniden sayımı' talebi reddedildi.

-Nevşehir merkezde AK Parti’nin ‘tüm oyların yeniden sayımı’ talebi reddedildi.

-Isparta’nın Yalvaç ilçesinde AK Parti’nin ‘oyların yeniden sayımı’ talebi reddedildi.

-Siirt’in Baykan ilçesinde MHP’in seçimlere yapmış olduğu itirazlar reddedildi.

-Kırklareli’nin Üsküp ilçesinde AK Parti’nin ‘oylarının yeniden sayımı’ talebi reddedildi

Haberin Devamı

HATAY BELEDİYE BAŞKANI: BİZİM ÖNCELİĞİMİZ ŞEHRİ AYAĞA KALDIRMAK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilen Mehmet Öntürk, CNN TÜRK canlı yayınında CHP'nin itirazını ve YSK'nın verdiği kararı değerlendirdi. Öntürk, konuşmasında şu ifadeleri kullandı

Hukukun kararı hepimizi bağlıyor. Doğru bir karar. Seçimde hiçbir sandıkta itiraz edilmiş bir süreç yoktu. Seçimi kaybettikten sonra CHP'li arkadaşların zaman kazanmak için yaptıkları bir iş. Şu an stoklarda yakıtımız bile yok. İşçilerin maaşı ödenmiyor. Bunlarla uğraşıyoruz.
4-5 gün zaman kazandılar ama lüzumsuz bir iş olduğu belliydi. Bu tamamen oradaki sandık kurulu başkanlarına hakarettir. Orada her partinin temsilcileri, üyeleri var. Onlara hakarettir. 2014 seçimini de 3 bin oyla AK Parti kaybetti. Hatay'da kritik bir seçmen yapısı var. Millet iradesine saygı duyuyoruz.

Haberin Devamı

Samandağı'na itiraz ettiler. Oradaki itiraz şu: Bizim orada sandık üyemiz yoktu. DEM Parti, İYİ Parti, CHP ve TİP'in oradaki seçim hakimi ve 2 memura rağmen aldıkları kararı. Ona itiraz ettiler reddetti. Burada kalkıp siyaset üretmeye çalışmak oradaki insanların da yaptıkları göreve ayıptır. Maalesef CHP, yapı ve mantık olarak bu şekilde. Kazandığı yer olduğu zaman haktır, kaybettiği yer olduğu zaman da hakkı yenmiştir. Bu şekilde bir siyaset yapıyor. Biz Hatay'ımızda birlik beraberlik içinde seçim yaşandı. Eğer orada bir yanlışlık varsa oradaki üye tarafından anında yapılır. Seçim bittikten sonra itirazları yapmak, seçim hukukuna aykırıdır. Kazandıkları seçimlerde ne ye göre yol alınıyor. Bunlar tamamen ortalığı gerçektir. Hatay şu an kendi meseleleriyle uğraşmayı bekliyor. Şu an itfaiyenin mazotu yok. Bir yangın çıksa araçların kullanacağı yakıt yok. Cuma'dan beri bununla uğraşıyorum. Faizler hariç 7 milyar borç var şu an. Bunların derdi millete hizmet değil. 10 yıldır milletin sorunlarıyla uğraşmayan bir yönetim var. Bizim önceliğimiz şehrimizi ayağa kaldırmak. Bunlar 10 yıldır ayak oyunlarıyla şehri yönetmeye kalktılar. Arkalarında derin bir yapı var. Bu seçim kampanyasında hep Hatay konuşuldu. Bundan utanç duyuyoruz. Biz önümüze bakıyoruz. Millete hizmetkar olmak için yola çıktık. Hatay'ın iradesi böyle tecelli etmiştir. Artık memleket bu siyaset tellallığı yapanlardan Hatay da kurtuldu. 

Haberin Devamı

İTİRAZ SÜRECİ 10 NİSAN'DA SONA ERECEK

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK'ya başvuru süreci ise 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek.

14 Nisan saat 17.00'ye kadar da olağanüstü itirazlar yapılabilecek. Kesin sonuçlar tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak.