Gündem Son dakikai: Adana'da ikinci bomba paniği! Son anda öldürüldü

Son dakikai: Adana'da ikinci bomba paniği! Son anda öldürüldü

24.11.2016 - 08:12 | Son Güncellenme:

Adana Valiliği otoparkında dün sabah 08.05 civarında kimliğini gizlemek için başörtüsü taktığı belirtilen bir kadın teröristin bıraktığı bomba yüklü araç infilak etti. Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 33 kişi yaralandı. Adana'daki bombalı saldırı ile ilgili aranan ve bombalı araçla eylem planlayan bir terörist etkisiz hale getirildi. AB Bakanı Ömer Çelik Adana Valiliği'nde yaşanan patlama ile ilgili yaptığı açıklamada "Hedef doğrudan valiydi" dedi.

Son dakikai: Adanada ikinci bomba paniği Son anda öldürüldü

Son dakika: Adana Valiliği'ne dün sabah teröristler bomba yükü araçla saldırı düzenledi. Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Adana Valiliği'nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05'te meydana geldi. İlk belirlemelere göre teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı.

Haberin Devamı

Valilik protokol girişi ve yanındaki binanın bütün pencereleri kırıldı ve binada hasar oluştu. Valilik binasının karşısındaki binaların da camları kırıldı.

Son dakikai: Adanada ikinci bomba paniği Son anda öldürüldü

İKİNCİ BOMBALI ARAÇTAKİ TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

Adana Valiliği'ne dün sabah düzenlenen, 2 kişinin öldüğü ve 33 kişinin yaralandığı bombalı saldırının hemen ardından alarma geçen güvenlik güçleri, kentte bomba yüklü 01 GH 589 plakalı gümüş gri renkte hafif ticari araçla teröristlerin ikinci bir eylem yapacağı istihbaratını aldı.

Kent sokaklarında dolaştığı belirlenen bomba yüklü aracın, öğlen sonra merkez Seyhan İlçesi'nde görüldüğü bilgisine ulaşıldı. Bölgeye sevk edilen Özel Harekat timleri, Sarıhamzalı ile Küçükdikili mahalleleri arasında kıstırdıkları bomba yüklü araçtaki teröriste 'teslim ol' çağrısında bulundu. Güvenlik güçlerine ateşle karşılık veren terörist saat 15.25'te çıkan kısa süreli çatışmada öldürüldü.

Haberin Devamı

Hafif ticari araçtaki patlayıcının etkisiz hale getirilmesi için harekete geçen polis, olası patlamaya karşı çevrede bir süre güvenlik önlemi aldı. Camiden anons yaptıran polis çevredeki evlerde oturanları tahliye ettikten sonra, bomba imha uzmanları robotları da kullanarak araçtaki patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

ARACI KADIN TERÖRİST GETİRDİ

Adana Valiliği otoparkında 2 kişinin hayatını kaybettiği 33 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü otomobilin Mersin plakalı olduğu belirlendi. Bombalı aracı kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

VALİLKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN ÖLDÜ

Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül'ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım'a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Patlamada ölen ikinci kişinin erkek olduğu ancak üzerinden kimlik çıkmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 33 yaralıdan bazılarının hayati tehlikesi devam ederken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

YARALI SAYISI 33'E YÜKSELDİ

Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez'in de aralarında bulunduğu 31 kişi yaralandı

Adana Valiliği otoparkında bombalı aracın patlatılması sonucu şehit olanların kimliği belirlendi. Yaralı sayısı 33'e çıktı.

Sabah saat 08.05 sıralarında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin valilikte görevli bahçıvan Gökhan Aygün (25) ile Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi'nde görevlendirilen 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı olduğu belirlendi. Öte yandan, yaralıların sayısı 33'e yükseldi.

Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez ile Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli Uğur Temur'un da aralanda bulunduğu 33 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

ARACIN 2 GÜN ÖNCE SATIŞI YAPILDI

Adana Valiliği otoparkındaki terör saldırısında kullanılan otomobilin önceki gün noterde satışının yapıldığı tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, saldırıda kullanılan aracın 2001 model ve 33 KKP 24 plakalı olduğu belirlendi. Otomobilin 22 Kasım Salı günü H.A. tarafından M.S.Y. adına kentteki noterde satışının yapıldığı tespit edildi. Polis ekipleri, aracı satan ve alan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

ÖMER ÇELİK: HEDEF DOĞRUDAN ADANA VALİSİ’YDİ

Adana'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Türkiye Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, saldırının doğrudan valiyi hedef alan bir saldırı olduğu açıkladı.

Adanalılara başsağlığı dileyen Çelik “Adanalılar 15 Temmuz’da da tek yürek ve tek millet olmayı bilmiştir. Adana en çok şehit veren bir şehirlerimizdendir. Adana’daki bu saldırı doğrudan valiyi hedef alan bir saldırdır’ dedi.

Çelik, “Huzurumu kaçırmak korkutmak istiyorlar. Ama bilsinlerki her saldırı sonrası Türk halkı her saldırı sonrası biraz daha birbirine kenetleniyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAKAN ALBAYRAK : VALİ DAKİKALARLA KURTULDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adana Valiliği'ne geldi. Vali Mahmut Demirtaş ve Emniyet Müdürü Osman Ak ile birlikte valilik girişinde açıklama yapan Bakan Albayrak, Vali Demirtaş'ın bombalı saldırıdan dakikalarla kurtulduğunu belirterek şunları söyledi:

"15 Temmuz'dan sonra bugün yaşanan bu olayla birlikte ben şunu net olarak ifade etmek istiyorum. Bu olayların hiç biri bizi Türkiye'nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamaz. Sayın Valimiz dakikalar farkıyla programına çıkmak için tam buraya geliyor, çıkarken gerçekleşmiş olaydan bahsediyorum. Maşalara, kuklalara, ihanet noktasındaki piyonlara seslenmeyeceğim, bunların arkasındaki kesimlere sesleniyorum. Bu millet bir ölür bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaretini, istikametini binlerce yıl önce öğretmiş millet. Bugün 2 şehidimiz var, 33 yaralımız var 1'inin durumu ağır. Bu millet gerçekleştirilen her eylemin arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyor. Bu millet terör eylemlerini yapanları da, maşalarını da bu yüzyılda başka bir yere gömecek. Hiç bir şeyden korkmuyoruz Allah'tan başka. Valimize de onu söyledim. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. En kısa sürüde olayın aydınlatılması için savcılık, emniyet ve tüm kurumlar olayın üzerinde, en kısa sürede açıklama yapacaklardır. Adana'mızın başı sağ olsun, geçmiş olsun."

ÖMER ÇELİK DE GELDİ

AB Bakanı Ömer Çelik de Adana Valiliği'ne geldi. Patlamanın olduğu otoparkta bakanlar Albayrak ve Çelik inceleme yaptı. Bakan Ömer Çelik, açıklama yapmadan Adana Emniyet Müdürlüğü'ne geçti.

ADANA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA: 2 ÖLÜ, 16 YARALI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.” dedi. Demirtaş, patlamada 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 16 kişinin yaralandığını bildirdi.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın 33 plakalı bir araçta meydana geldiğini söyledi.

Aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını anlatan Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı." diye konuştu.

Ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. Güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

PATLAMA İLE İLGİLİ YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Başbakanlık tarafından Adana Valiliği otoparkındaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

BİR YAYIN YASAĞI DA MAHKEMEDEN ÇIKTI

Adana 8. Sulh Ceza Hakimliği, Adana Valiliği otoparkındaki terör saldırısıyla ilgili, Başsavcılığın başvurusu üzerine soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı kararı verdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, yazılı ve görsel basın ile internet medyasında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişiler ile ilgili birtakım yayınlar bulunduğu, bu durumun soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel olduğu bildirildi.

Bu kapsamda Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi, sağlıklı soruşturma yapılabilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği ile toprak bütünlüğünün korunması ve halkın gereksiz tedirginliğe sevkinin önlenmesi amacıyla patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmesinin talep edildiği kaydedildi.

Açıklamada, talebi değerlendiren Adana 8. Sulh Ceza Hakimliğinin soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamındaki ve soruşturmaya konu olay hakkında her türlü yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği vurgulandı.

Bu arada, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, "Hangi harf grubunu kullanırsanız kullanın, alçaklık ortak paydanız. Adana Valiliğini hedef alan hain terör saldırısı terörle mücadele kararlılığımızı daha da artıracaktır." ifadelerini kullandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) da saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmişti.

KURTULMUŞ: SALDIRIYI LANETLİYORUM

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Adana'daki hain saldırıyı kınıyor, terörü ve destekçilerini lanetliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye, teröre teslim olmayacak, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." dedi.

HÜKÜMET'TEN İLK AÇIKLAMA

AB Bakanı Ömer Çelik Adana Valiliği önündeki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Adana Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var.Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adana'mıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

KILIÇDAROĞLU, ADANA VALİSİ DEMİRTAŞ'I ARADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı arayarak bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı telefonla aradı. Terör saldırısı ile ilgili Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi alan Kemal Kılıçdaroğlu, hain saldırıyı kınayarak, terörü lanetlediğini belirtti. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Kılıçdaroğlu, Adana Valisi Demirtaş'a meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.