Gündem Son dileği gerçekleşti

Son dileği gerçekleşti

05.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayahan, halkın ve sanatçı dostlarının sırtında Teşvikiye Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. Sanat ve siyaset camiasından birçok kişinin katıldığı törende ailesi, vasiyeti üzerine Kayahan’ı deniz gören Kanlıca Mezarlığı’na defnetti.

Son dileği gerçekleşti

Kansere yenik düşerek, hayatını kaybeden usta sanatçı Kayahan (66) dün Teşvikiye Camii’nden yoğun katılım olan bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Ölüm haberiyle sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğan Kayahan için önce Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir tören düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı törende, Kayahan’ın tabutunun üzerine sarı çiçekler bırakılıp barkovizyonda sanatçının şarkıları ve klip görüntüleri gösterildi. Törende aile adına sanatçının eşi İpek Açar, kızı Aslı Gönül, ablası Şule Özgen taziyeleri kabul etti. Sabah saatlerinde düzenlenen törene geçtiğimiz günlerde ayağını kıran Sezen Aksu başta olmak üzere; Suat Suna, İskender Paydaş, Arif Sağ, İzzet Öz ve Hakan Peker gibi isimler katıldı.
Eşiyle vedalaştı
Yoğun katılımın olduğu salondan tabutu alkış ve dualarla uğurlanan Kayahan’ın Teşvikiye Camii’ndeki cenaze törenine ise sanat dünyasının ünlü simaları yoğun ilgi gösterdi. Cami avlusunda kızı Aslı Gönül’le taziyeleri kabul eden İpek Açar’ın metanetli durmaya çalıştığı görüldü. Açar bir ara Kayahan’ın tabutun başına giderek eşiyle son kez vedalaştı. Törene sanatçının bir dönem arasının bozuk olduğu kızı Beste de eşi Engin Haravon’la katıldı. Üzgün olduğunu söyleyen Beste Açar, “Tüm Türkiye’nin sonra bizlerin ve ailesinin başı sağ olsun. Zor bir süreç geçirdi. Son dönemleri çok acı doluydu. Ne kadar o bize hissettirmese ve bizim ağlamamıza kızsa dahi çok üzgünüm ama kurtulduğunu da düşünüyorum. Yalanı hiç sevmezdi beni hep o nasihatlarla büyüttü. Bundan sonra da ona layık olacağım” dedi.
Erdoğan taziye diledi
Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Kayahan’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakan Şükür, Sezen Aksu, Tarkan, Orhan Gencebay, Erol Evgin, Nuri Alço, Funda Arar, Burak Kut, Hakan Peker, Oya Aydoğan ve Emre Altuğ da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından taziye için ayrılan alana giderek, İpek Açar ve Beste Açar Haravon’a başsağlığı diledi.
Çelenk yerine bağış istediler
Cenaze namazının ardından Kayahan’ın tabutu, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta mangası tarafından musalladan alınarak, cenaze aracına taşındı. Bu sırada cenazeye katılanlar alkışlar eşliğinde tabuta karanfil attı. Törene, ailenin isteği üzerine çelenk gönderilmezken, Mehmetçik Vakfı’na bağış yapıldı. Teşvikiye Camii’nin bulunduğu sokağa, Kayahan’ın fotoğrafının yer aldığı “Büyük Usta Nurlar İçinde Yat” yazılı büyük bir afiş asıldı. Kayahan’ın cenazesi daha sonra Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Son dileği gerçekleşti

Açar: Çok üzgünüm

Törende Kayahan’ın eşi İpek Açar’ın yanında kızı Aslı Gönül ve Nilüfer oturdu. İpek Açar, “Konuşamayacak kadar üzgünüm. Anlayışınız için sağ olun” dedi. Kayahan’ın dostu Nilüfer ise “Çok üzgünüm. Söyleyecek başka ne var ki? Çok üzgünüz” diye

Son dileği gerçekleşti
konuştu. Nilüfer, gazetecilerin geçen 14 Şubat’ta verdikleri konseri hatırlatması üzerine, “İyi ki
yapmışız o konseri” yorumunu yapabildi.

Aksu’ya değnek engeli

Ayağı kırık olduğu için koltuk değnekleriyle yürümeye çalışan Sezen Aksu’nun namaz saatine kadar Tarkan’la yakındaki bir kafede istirahat etmesi dikkat çekti. Tarkan ve Aksu, yoğun kalabalık nedeniyle Kayahan’ın eşine başsağlığı dileyemedi. Tarkan vefat etmeden bir hafta önce ziyaret ettiği Kayahan’ın ardından, “Çok üzgünüz, başımız sağ olsun. Kayahan’ın çok sevenleri vardı. Bence onu hepimiz sevdik ve değerini, kıymetini bildik” diye konuştu. Sezen Aksu ve Tarkan daha sonra cenaze namazına katılmadan kalabalığın içinden geçmemek için camiden ayrıldı.