Gündem SSK gün sorgulama ve SGK hizmet dökümü şifresiz yapılıyor mu?

SSK gün sorgulama ve SGK hizmet dökümü şifresiz yapılıyor mu?

15.03.2016 - 21:10 | Son Güncellenme:

2015 Nisan ayına kadar SSK gün sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemleri şifresiz yapılabiliyordu. Ancak artık tek bir portal üzerinden bu işlemler yürütülmektedir. Devamı haberimizde.

SSK gün sorgulama ve SGK hizmet dökümü şifresiz yapılıyor mu

Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, Bağ-kur ve Emekli sandığı kurumlarının tek bir çatı altında toplanması ile kurulmuştur. Bu kurumlardan herhangi birisine bağlı olan vatandaşlar işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden en önemlisi vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Sosyal güvencelerini sağlamak isteyen vatandaşlar bağlı oldukları kuruma her ay prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Sosyal güvencelerini sağlayan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. Ayrıca ilaç alımında da bazı indirimler sağlanmaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar vatandaşların sosyal güvencelerini sağladığı gibi ayrıca emeklilik için de gereklidir. Emekli olabilmek için yatırılması gereken prim ve sigorta miktarları vardır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu yatırılması gereken prim ve sigorta miktarları tamamlandığı zaman bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz. Emeklilik için diğer şart ise emeklilik yaşıdır. Doldurmanız gereken yaşı doldurduğunuz zaman emekli olabilirsiniz. Emeklilik yaşı kadınlarda 55 iken erkeklerde 60 olarak belirlenmiştir. Bu şartları yerine getiren vatandaşlar bağlı olduğu kurumdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Rahat bir yaşlılık dönemi geçirmek isteyenler için emeklilik önemlidir.

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazladır. Çoğu vatandaşımız sosyal güvencesini sağladığı için Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet verdiği kişi sayısı da çok fazladır. Geliştirmiş olduğu internet uygulaması sayesinde de bir çok işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilmektesiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden bir çok hizmeti bulunmaktadır. Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarından birisi olan ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz. Yani ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Yada emekli maaşı hesaplama işlemi sayesinde emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı hesaplayabilirsiniz. Emekli olduktan sonra da emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte şimdiye kadar almış olduğunuz emekli maaşlarını sorgulayabilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemi ile birlikte de ne kadar prim ve sigorta yatırmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Tüm bu işlemlerin hepsini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilmek için bazı emeklilik ve sigorta bilgileri gereklidir. Mesela ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için SSK prim ödenen gün sayınızı bilmeniz gereklidir. Emekli maaşı hesaplama işlemi içinde SSK sicil numaranızı bilmeniz gereklidir. Eğer bu bilgileri bilmiyorsanız hesaplama işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. Bu bilgileri çok basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu bilgilerin hepsini Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olup emeklilik ve sigorta bilgilerinizin yer aldığı bir belgedir. SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz, sigortalı çalıştığınız gün sayısı bilgilerinin hepsine SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine de internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun kendi internet uygulaması olduğu gibi ayrıca E-Devlet sistemi altında da uygulaması yer almaktadır. E-Devlet sisteminden Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasına ulaşarak SGK hizmet dökümü belgenize ulaşabilirsiniz.

E-Devlet sisteminden bazı işlemleri gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. SGK hizmet dökümü belgesi içinde sisteme giriş yapmanız gereklidir. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Açılan sayfada E-Devlet sistemine giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi birisi ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğiniz zaman sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer PTT kurumlarına giderek elde edebilirsiniz. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesine 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü, Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirler.