Gündem Suat Kılıç: Gelecek bir anayasa değişikliği teklifine 'evet' diyebiliriz

Suat Kılıç: Gelecek bir anayasa değişikliği teklifine 'evet' diyebiliriz

02.04.2024 - 20:09 | Son Güncellenme:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç "Kazanan belediye başkanı hangi partiden olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin kaynak ve kabiliyetlerini insanların hizmeti için seferber etmesi gerekir. Her partili belediye başkanından bir beklentim var. Ne olur israfı, şatafatı önleyin. Gösterişten uzaklaşın. Makam arabalarına, makam odalarına para harcamayın. Makam ağırlamalarına temsil giderlerine ayrılan bütçeleri sıfırlayın, sıfırlayın derken kullanmayın. Ve gerçek ihtiyaç sahiplerine bu imkanları aktarın" dedi.

Suat Kılıç: Gelecek bir anayasa değişikliği teklifine evet diyebiliriz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıç, Yeniden Refah Partisi'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde biri il belediyesi biri büyükşehir belediyesi olmak üzere toplam 66 belediyeyi kazandıklarını ifade ederek, "Yeniden Refah Partisinin girmiş olduğu ilk yerel seçimden bir büyükşehir, bir il ve toplamda 66 belediye kazanarak çıkmış olması büyük bir kazanımdır. Büyük bir başarıdır. Bu başarıda emeği olan bütün adaylarımızı, teşkilatlarımızı, görevlilerimizi kutluyor ve tebrik ediyoruz. Başarılarının daim olmasını diliyoruz. Artık bu kazanılan belediyelerde yeni bir dönem başlamıştır. Yeniden Refah Belediyeciliği başlamıştır. Milli Görüş ve ahlaklı belediyecilik anlayışı hâkim olmuştur. Yeniden Refah Partisi girmiş olduğu ilk yerel seçimden Türkiye'nin 3'üncüsü partisi olarak çıkmayı başarmıştır. Kuruluşumuzun beşinci yılında ve girmiş olduğumuz ilk yerel seçimde yüzde 6,98 oy oranıyla 3'üncü sırada çıkmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Algılara, ambargolara, karalama kampanyalarına rağmen il genel meclisi bazında yüzde 6,98 oy oranıyla Türkiye'nin 3’üncü partisi konumuna gelmiş olmak büyük bir başarıdır. Bu başarıyı sürdürmenin reçetelerini bugünden itibaren üretmeye başlayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

'YENİDEN REFAH PARTİSİ ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN TARAFI VE ADRESİ OLMAYACAKTIR'

Kılıç, seçim yarışının geride kaldığını artık çözüm zamanı olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Başta Ankara olmak üzere kazanan rakiplerimize tebriklerimizi iletiyoruz. Yüklerinin ağır olduğunu, seçim süresince temas ettiğimiz eksiklikleri önümüzdeki 5 yıl boyunca takip etmeye devam edeceğimizi kendilerine bildiriyoruz. Ankara, İstanbul hizmet bekliyor. 81 ilimiz ilçeleriyle birlikte hizmet bekliyor. Ankara artık 'mazeret' belediyeciliğinden kurtulmak ve köklü sorunlarına çözüm üretilmesini, çözüm sunulmasını bekliyor. Dolayısıyla belediye başkanları için mazeret dönemi kapanmıştır, icraat dönemi başlamıştır. Herkes elini kolunu buna göre sıvamalı ve sorunlarla boğuşmaya başlamalıdır. Yeniden Refah Partisi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 'doğruya doğru', 'yanlışa yanlış' demeye devam edecektir. Yeniden Refah Partisi ister iktidar, isterse muhalefetten gelsin bundan sonra da çözüm odaklı hareket edecektir. Çözüm önerilerine ve projelerine destek verecektir. Çözümsüzlüğün tarafı ve adresi olmayacaktır. Yeniden Refah Partisi Türk siyasetinde sorun üreten değil, çözüm üreten bir siyasal gerçekliğin toplumla buluşmasını bir kez daha sağlayacaktır."

Haberin Devamı

'İDRAKİNDE OLMAZLARSA OYLAR KISA SÜRE İÇERİSİNDE GERÇEK ADRESLERİNE DÖNECEK'

Kazanan belediye başkanı hangi partiden olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin kaynak ve kabiliyetlerini insanların hizmeti için seferber etmesi gerektiğini belirten Kılıç, "Her partili belediye başkanından bir beklentim var. Ne olur israfı, şatafatı önleyin. Gösterişten uzaklaşın. Makam arabalarına, makam odalarına para harcamayın. Makam ağırlamalarına temsil giderlerine ayrılan bütçeleri sıfırlayın, sıfırlayın derken kullanmayın. Ve gerçek ihtiyaç sahiplerine bu imkanları aktarın. Öte yandan belediyeleri kaybedenler var. Kaybedenlerin de kayıplarından dersler çıkarmalarını, bu kayıpların neden olduğu üzerine kafa yormalarını, ibret almalarını ve herkesin de bu kayıtlardan ibret almasını ve geri kazananların geçmişte kaybedenlerden ders alarak gelecek 5 yılı heba etmeme yönünde seferber olmalarını kendilerinden bekliyoruz. Sağdan sola bu seçimde oy kaymaları oldu. Yüzde 65'i 35, sağ sol dengesi 55'e 45 gibi farklı bir dengeye evrildi. Fakat buradaki geçiş gelmiş Cumhuriyet Halk Partili bazı adayların varlığından kaynaklı emanet oylar. CHP'li adaylar bu oyların emanet olduğunu bilerek hareket etmek durumundadır. Bu oyların emanet olduğu gerçeğinin idrakinde olmazlarsa bu emanet oylar çok kısa bir süre içerisinde gerçek adreslerine dönecektir. Ankara ve İstanbul'da seçim algılar, baskılar ve ambargolarla şekillendirildi. Ayrıca sağ, sol bekleme üzerinden yürütüldü. Ankara'da şahsım, İstanbul'da da adayımız Mehmet Altınöz sanki 'seçim yarışında yokmuşuz' gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ama oysa sahada en çok çalışan adaylar bizlerdik. Dolayısıyla bu emanet oyları adresine dönecektir ve bu emanet oylar adresine dönerken Yeniden Refah Partisi yüzde 7'ye ulaşan büyümesini yüzde 10'ların üzerine taşıyacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

'GELECEK BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNE 'EVET' DİYEBİLİRİZ'

Haberin Devamı

Kılıç, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, "'Bir anayasa değişikliğini Türkiye'nin gündemine alacağız' şeklinde Sayın Cumhurbaşkanı'ndan ya da ortaklarından gelen bir açıklama yok. Dolayısıyla ortada bir anayasa taslağı da yok. Teklifi de yok. Bize gelen bir şey de yok. Ama anayasa değişikliği olacak olursa bugün başkanlık sisteminden kaynaklanan problemlerin çözümünü de içermek kaydıyla iktidardan gelecek bir anayasa değişikliği teklifine genel anlamda evet diyebiliriz. Ama sorun çözücü olması lazım. Sorun üreten değil, sorunu çözen bir teklif olması lazım. Ne getirdiklerine bakmamız lazım" dedi.