Gündem ‘Taksici ağır kusurlu’

‘Taksici ağır kusurlu’

30.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Oyuncu İsrafil Köse 21 Ağustos 2016’da İstanbul Kadıköy’de Ayrılıkçeşmesi durağının yakınında motosikletiyle sağ şeritten giderken, emniyet şeridinde duran taksi sürücüsünün kapısını açmasıyla kapıya çarparak hayatını kaybetmişti.

‘Taksici ağır kusurlu’

Taksi şoförü Bekir Serhut Özhan hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmada hakim, tarafların kusur durumuna ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporun geldiğini tutanağa geçirdi.

Haberin Devamı

Raporda, sanık Özhan’ın idaresindeki otomobil ile park halindeyken, sol gerisinden gelen Köse’nin kullandığı motosikletin hız ve mesafesini dikkate almadığı, motosikletin geçişini tamamlamasını beklemeden dikkatsiz ve kontrolsüz şekilde aracının sürücü kapısını açarak kazaya neden olduğu, bu şekilde dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranarak asli ve ağır derece kusurlu olduğu belirtildi.

Oyuncu İsrafil Köse’nin ise motosikletiyle seyir halindeyken seyir hızını yol ve mahal şartlarına göre ayarlamadığı kaydedilen raporda, Köse’nin dikkatsiz ve kontrolsüz seyrettiği gerekçesiyle alt düzey tali derecede kusurlu bulunduğu şeklinde görüş bildirildi. Köse’nin ailesinin avukatı Asım Çeker, “Sanık tam kusurludur. Şikâyetimiz devam ediyor” dedi.