Gündem ‘Tam yol ileri’

‘Tam yol ileri’

06.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul’a hizmette tam yol ileri’ sloganıyla başlatılan kampanyanın tanıtımında “31 Mart 2024’te sizlerin iradesiyle İstanbul’u yeniden kazanacağız. Ve Allah’ın izniyle de daha büyük işler başaracağız” dedi...

‘Tam yol ileri’

Gülden Çoktan - CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim kampanyasını “İstanbul’a hizmette tam yol ileri” sloganıyla başlattı. 

Haberin Devamı

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İBB Başkan Adaylığı Tanıtım lansmanına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin de katıldı. Annesi, babası, kız kardeşi ve amcaları da yeniden İBB Başkanı adayı olan İmamoğlu’na eşlik etti.  

Toplantı öncesinde salonda, İmamoğlu’nun, sanatçı Ali Altay tarafından bestelenen yeni seçim şarkısı ve Norm Ender’in “Parla” isimli 100. Yıl Marşı çalındı. Konuşmalar esnasında salonda, “İktidar”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Her şey çok güzel olacak” sloganları atıldı. 

Özel’den Anayasa vurgusu 

Toplantıda kürsüye çıkan ilk isim CHP lideri Özgür Özel oldu. Özel. konuşmasında Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’a ilişkin verdiği hak ihlali kararına Yargıtay’ın ikinci kez uymadığını belirterek tepki gösterdi. Özel özetle şunları kaydetti:  

Haberin Devamı

“Eğer siz, anayasanın bir maddesini yok sayar, ‘benim için yok derseniz’, bir başkasının bir başka maddesini tartışmaya açmasını kabullenirsiniz. Anayasanın 153. maddesi, hepimize Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunu söylerken, birisinin talimatı ile beş kişi anayasanın o sayfasını yırttı attı. Bu durum, bir başkasının Anayasanın 75. maddesini yok saymasına olanak tanır, o buradaki milletvekillerinin, o Devlet Bahçeli’nin, o Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yok hükmünde olması demektir. Bir başkası gelir, Anayasanın 101. maddesini yırtıp atar. O, Cumhurbaşkanının olmaması demektir. Bir başkası gelir, Anayasanın 154. maddesini yırtıp atar. O, bugün kendini her şeyin üzerinde gören Yargıtay hakimlerinin, aslında hiçbir yetkileri olmadığı anlamına gelir.” 

İmamoğlu da konuşması esnasında ceketini çıkarararak gömleğinin kollarını sıvadı. Salondan bu hareketiyle büyük alkış alan İmamoğlu kalabalığa, “Biz 6 Mayıs’ta çıkardığımız o ceketi hiç giymedik, Türkiye’de iktidar olana kadar hiç giymeyeceğiz” diye seslendi. İmamoğlu, “Sizlerin iradesiyle, 2019’da bu şehirde köklü bir değişim başardık. Tüm inancımla söylüyorum ki; 31 Mart 2024’te sizlerin iradesiyle İstanbul’u yeniden kazanacağız. Ve Allah’ın izniyle de daha büyük işler başaracağız” dedi.