Gündem Tarçın ve bal karışımının inanılmaz faydaları

Tarçın ve bal karışımının inanılmaz faydaları

18.04.2018 - 17:29 | Son Güncellenme:

Bal ve tarçın eski Ayurveda tıbbına göre çoğu hastalığı tedavi edebilir. Kilo verme, akne, idrar yolu enfeksiyonları, bağışıklık sistemi, hazımsızlık ve ağız kokusuna etkileri vardır. Diş ağrısı, soğuk algınlığı ve öksürük, mide rahatsızlığı ve diğer bazı rahatsızlıkları hafifletir. Bu iki bileşen meyve suyuna veya çaylara eklenebilir veya duruma bağlı olarak bir macun veya maske olarak cildin üzerine de uygulanabilir.

Tarçın ve bal karışımının inanılmaz faydaları

Bal ve tarçının besin değeri

Haberin Devamı

Bal ve tarçın besin değerleri oldukça yüksek yiyeceklerdir ve sağlıklı bir vücudun ihtiyacı olacak vitamin, lif, şeker, protein ve mineraller içerirler. Tarçın aynı zamanda çok ufak bir miktarda yağ da içerir.
Kalsiyum, demir sodyum, magnezyum, fosfor ve çinko bal ve tarçında bolca bulunur. Vitamin değerlerine gelecek olursak C vitamini, b6 vitamini, b12 vitamini, folik asit ve niyasin olarak oldukça zengindir. Tarçın da A, E, D ve K vitaminlerini bulundurur.

Bal & tarçın karışımının sağlığa etkileri

Bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir yoldur. Sürekli hissedilen yorgunluğu alır, soğuk algınlığı ve grip semptomlarının hafiflemesine yardımcı olur.

Diyabet

Tarçın insüline oldukça benzeyen antioksidanlar içerir ve bu da kan dolaşımındaki glikozu dışarı atmaya yardımcı olacaktır. Doğal bir şeker içeren bal ise yapay şekerlemelerin vücuda verdiği zararı vermeyecek, şeker ihtiyacını en zararsız şekilde karşılayacaktır.

Haberin Devamı

Kaşıntı

Özellikle böcek ısırığı yüzünden olan kaşıntılara bal ve tarçın karışımı sürüldüğünde kısa sürede kaşıntıyı durduracak, şişkinliği azaltacak ve olası bir enfeksiyonu engelleyecektir. Aynı zamanda bu karışım tüm cilt çeşitleri için uygundur ve bir zararı yoktur.

Cilt Bakımı

Enfeksiyonu engelleyen yapısı aynı zamanda yüzdeki sivilce ve ufak yaralara da iyi gelecektir. Patlattığınız ve yaraya dönüşmeye başlayan sivilcelere özellikle iyi gelecek, iz kalmasını engelleyecektir. Yüzde izi kalması istemeyen ufak yaralanmalara güvenle uygulanabilir. Hafif bir yanma yapacaktır ama tamamen zararsızdır. Kırışıklık oluşmaya müsait yerlere uygulandığında bu riski minimuma düşürecektir ve cilt daha geç yaşlanacaktır.