Gündem TC no ile SSK gün sorgulama yapın ve SGK prim sorgulamanızı tamamlayın!

TC no ile SSK gün sorgulama yapın ve SGK prim sorgulamanızı tamamlayın!

19.03.2016 - 17:12 | Son Güncellenme:

T.C. kimlik numarası bilgilerinizi girerek SSK gün sorgulama işlemlerini yapabilir ve prim gün toplamınızı alabilirsiniz. Bu işlemleri nereden ve nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

TC no ile SSK gün sorgulama yapın ve SGK prim sorgulamanızı tamamlayın

Ülkemizde yapılan çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Vatandaşlar olarak sizler bu çalışmalardan faydalanarak pek çok alanda işlem kolaylığı sağlayabilirsiniz. Her türlü alanda ki yapılan çalışmalar çok çeşitli alanlarda hizmete sunularak vatandaşlar için büyük bir kullanım yerine sahip olmuştur. Geliştirilen teknolojik sistemler hayatımızı çok daha kısa bir zaman dilimi içerisinde işlemlerimizi yapabilmeyi sağlamıştır. Teknoloji kullanımının ve internet kullanımın artmış olduğu bu dönemlerde bütün işlemlerimizi internet üzerinden kolaylık ile yapmaktayız. İnternet üzeriden online olarak yapmış olduğumuz bu işlemler ile birlikte zamanda büyük oranda tasarruf sağlamaktayız. Bu durumda bütün kurumlar işlemlerini online ortamlara taşımaktadırlar. Bunlardan birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bizlere sunmuş olduğu uygulamalardır. Sosyal Güvenlik Kurumunun bizlere sunmuş olduğu bu ve benzeri uygulamaları sayesinde, kurumlara giderek uzun kuyruklarda bekleme sorunundan da kurtulmuş olmaktasınız. İnternet üzerinden yapacak olduğumuz birkaç basit işlem ile birlikte SGK hizmet dökümünüzü edinebilirsiniz.



NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan SGK hizmet dökümü sigorta ve emeklilik bilgilerinizin yer aldığı bir belgedir. Bu belge sayesinde öğrenmek istediğiniz bazı bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihi ile birlikte ayrıca sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu bilgiler hayatımızda bazı yerlerde önemlidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun birçok internet uygulaması ve hesaplama programları vardır. Bu programları kullanabilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. Tüm bu sigorta ve emeklilik bilgilerinizi SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde öğrenebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumunun tarafından hizmete koyulmuş bir uygulama olan bu online işlem sayesinde SGK sigortalı hizmet dökümünüzü hiç vakit kaybetmeden ve hiç sıra beklemeden kolaylıkla alabilirsiniz. SSK (4A), BAĞ KUR (4B), Emekli Sandığı (4C), SGK sorgulama işlemleri online internet sitesi adı altında hizmet verir. Devletimiz tarafından oluşturulmuş bir bünye olan bu uygulamalara girişinizi yaparak sizlere sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Bu belirtilen işlemleri gerçekleştirebilmeniz için sigorta bilgilerinizin hemen hemen hepsi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan her vatandaşlarımız bu belgeyi internet sistemi üzerinden kolayca sahip olabilirler.

SGK hizmet dökümü belgesini almak isteyen bireyler ilk olarak e-Devlet adı verilen resmi siteye giriş yapmalılar. Bu sisteme giriş yapabilmek için de e-Devlet şifresi almanız gerekir. Bu e-Devlet şifresi ile sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Postaneye giderek temin edecek olduğunuz bu e-Devlet şifresi için sizlerin PTT şubesine nüfus cüzdanı ile gidip 2 TL olan işlem ücretini vermeniz gerekir. Bunun karşılığında sizler kapalı bir zarf içinde bir e-Devlet şifresi alırsınız. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile bu resmi sayfaya girişinizi yapabilirsiniz. Ardından bu sistemde yer alan e-Hizmetler bölümünden SGK Hizmet Dökümü ve SSK Sorgulama bölümünü tıklayınız. Karşınıza açılan sayfada yer alan sizinle ilgili bölümleri doldurduktan sonra tek bir tuşla sizler hizmet dökümü belgesine sahip olabilirsiniz.

Sosyal güvencelerini sağlayan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. Ayrıca ilaç alımında da bazı indirimler sağlanmaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar vatandaşların sosyal güvencelerini sağladığı gibi ayrıca emeklilik için de gereklidir. Emekli olabilmek için yatırılması gereken prim ve sigorta miktarları vardır. Bu yatırılması gereken prim ve sigorta miktarları tamamlandığı zaman bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz. Emeklilik için diğer şart ise emeklilik yaşıdır. Doldurmanız gereken yaşı doldurduğunuz zaman emekli olabilirsiniz. Emeklilik yaşı kadınlarda 55 iken erkeklerde 60 olarak belirlenmiştir. Bu şartları yerine getiren vatandaşlar bağlı olduğu kurumdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Rahat bir yaşlılık dönemi geçirmek isteyenler için emeklilik önemlidir.