Gündem Telafi eğitimi ne zaman, nasıl olacak? MEB telafi eğitimi zorunlu mu?

Telafi eğitimi ne zaman, nasıl olacak? MEB telafi eğitimi zorunlu mu?

05.07.2021 - 15:34 | Son Güncellenme:

Telafi eğitimi bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrenciler için hazırlanan 'Telafide Ben de Varım' programı İstanbul'daki okullarda başladı. Peki, telafi eğitimi ne zaman, nasıl yapılacak? Telafi eğitimi zorunlu mu?

Telafi eğitimi ne zaman, nasıl olacak MEB telafi eğitimi zorunlu mu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan telafi eğitimi 5 Temmuz itibariyle başladı. Öğrenciler 'https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/' adresi üzerinden faaliyet haritasını görüntüleyebiliyor.

Haberin Devamı

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN?

Başvuruların ardından telafi eğitimi 5 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecek.

TELAFİDE BEN DE VARIM İÇİN TIKLAYINIZ

TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU MU?

Telafi eğitimi zorunlu değil. Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak program, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal - duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.