Gündem TEOG 2. dönem sınavı Türkçe testi ile başladı! (TEOG 2. dönem soruları ne zaman açıklanacak?)

TEOG 2. dönem sınavı Türkçe testi ile başladı! (TEOG 2. dönem soruları ne zaman açıklanacak?)

25.04.2017 - 14:52 | Son Güncellenme:

TEOG 2. dönem sınavının ilk oturumu bugün sabah 09:00 itibari ile başladı. Bir milyonun üzerinde öğrencinin ter döktüğü TEOG 2. dönem sınavının ilk oturumunda öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulacak. Peki TEOG 2. dönem sınav soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

TEOG 2. dönem sınavı Türkçe testi ile başladı (TEOG 2. dönem soruları ne zaman açıklanacak)

2017 TEOG sınav maratonu başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan düzenlenen TEOG sınavı 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. TEOG ikinci dönem ortak sınavlarına 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılımına yönelik planlama yapıldı.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 8. sınıf öğrencilerine önelik TEOGsınavları, yurt içinde 970, yurt dışında ise 15 merkezde gerçekleştirilecek. TEOG ikinci dönem sınavları 26 Nisan'da başlayacak ve 2 gün sürecek. Merkezi ortak sınavlara 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılımı öngörülüyor. Sınav uygulaması, tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.

Sınav Saati - Ders - Soru Sayısı - Sınav Süresi - 26 Nisan

09:00 - Türkçe - 20 - 40 dakika

10:10 - Matematik - 20 - 40 dakika

11:20 - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi -20 - 40 dakika

Sınav Saati - Ders - Soru Sayısı - Sınav Süresi - 27 Nisan

09:00- Fen Bilimleri- 20- 40 dakika

10:10- T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük- 20- 40 dakika

11:20- Yabancı Dil- 20- 40 dakika

TEOG SINAVI SON GÜNLER İÇİN ÖNERİLER!

TEOG Sınav zamanı yaklaştıkça çocukların stresle daha çok ders çalışmak istemesinin normal olduğunu söyleyen Aslı Kanizi, bu durumun kesinlikle engellenmesini öneriyor:

  • Sınavdan bir gün önce TEOG ile ilgili bir haber veya yazı görmek kaygıyı artırır. Bu sebeple algıyı olabildiğince başka yöne çekmek gerekir.
  • Sınavdan önceki son birkaç gün hatırlama amacıyla konular gözden geçirilebilir ancak tam anlamıyla ders çalışmak yanlıştır ve kaygıyı artıracaktır.
  • Sınavdan önce beslenmeye önem verilmelidir. Bu, konsantrasyonu artıracaktır.
  • Sınav öncesinde uyumakta zorlanan öğrenci ılık bir duş alıp rahatlamalıdır.
  • Sınav evrakları ve sınavda kullanılacak araç gereçler önceden hazırlanmalıdır. İki adet yumuşak uçlu kalem, silgi, kalemtıraş, su ve kağıt mendil mutlaka alınmalıdır.
  • Sınav sabahı iyi bir kahvaltı yapılmalı, çok şekerli ve sıvı gıdalar tüketilmemelidir.
  • Sınava her zamanki soru çözme stili ile başlanmalıdır. Zamanı iyi kullanmak için sorular acele okunmamalıdır. Önemli noktaların altı çizilerek zaman iyi yönetilmelidir.
  • Çözmekte zorlanılan sorular üzerinde vakit kaybedilmemeli, diğer sorulara geçilmelidir.
  • Yanlış cevaplar doğruları etkilemeyeceğinden hiçbir soru boş bırakmamalıdır.

NEFES TERAPİSİ İLE ODAKLANIN!

Nefes terapisi, öğrencinin rahatlayacağı, dikkatini tekrar sınava vereceği ve sınav öncesi ya da esnasında yaparken kimsenin dikkatini dağıtmadan uygulayabileceği bir yöntemdir:

  • Öncelikle oturma pozisyonunda olmayı tercih ediyoruz. Eğer sınav öncesindeyseniz yere bağdaş kurarak, sırtınıza bir yerden destek alarak oturabilirsiniz.
  • Uygulama sırasında zihninizde oluşturduğunuz olumsuz düşünceleri bir kenara atarak odak noktasını, mesela arzulanan okul veya konumu düşünün.
  • Son adımda kendinizi en gevşemiş hissettiğiniz an burnunuzdan derin nefes alın. Nefesinizi tutarak içinizden 4’e kadar sayın ve nefesinizi yavaşça ağzınızdan verin. Bunu en az 10 kez ya da kendinizi rahatlamış hissedinceye kadar yapın.
  • Tüm bu öneriler dikkate alındığında sınav öncesinde ya da esnasında stres ya da kaygı yaşanmasının engellenebileceğini unutmayın.

Tüm öğrencilerimize iyi bir sınav günü ve başarılar diliyoruz!

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG 2. dönem sınavları bugün ilk oturumla başladı. Yarın ikinci oturumu gerçekleştirilecek olan TEOG maratonunda soruların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sınavların sona ermesinin ardından internet üzerinden yayınlanması bekleniyor.