Gündem TOGG Yönetim kurulu üyesi Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu kimdir?

TOGG Yönetim kurulu üyesi Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu kimdir?

27.12.2019 - 15:27 | Son Güncellenme:

Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. TOGG yönetim kurulu üyesi olan Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinda başkanlık görevini üstleniyor. Peki TOGG yönetim kurulu üyesi Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu kimdir?

TOGG Yönetim kurulu üyesi Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu kimdir

TOGG yönetim kurulu üyesi Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. İş hayatına aile şirketinde başlayan Hisarcıklıoğlu, günümüzde yapı malzemeleri, inşaat, ihracat-ithalat, yatırımlar, arazi ıslahı, gıda ve otomotiv sektörü gibi alanlarda faaliyet gösteren Eskihisar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

Haberin Devamı

MUSTAFA RIFAT HİSARCIKLIOĞLU KİMDİR?

Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu 22 Kasım 1955 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Kayserili olan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsayı ve 1,5 milyon üyeyi kapsayan, iş kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un Başkanı'dır.

Liseyi TED Ankara Koleji’nde bitirdikten sonra, lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi İktisat ve İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır.

İş Hayatı

İş hayatına aile şirketinde başlayan Hisarcıklıoğlu, günümüzde yapı malzemeleri, inşaat, ihracat-ithalat, yatırımlar, arazi ıslahı, gıda ve otomotiv sektörü gibi alanlarda faaliyet gösteren Eskihisar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

1992 yılında Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliğine seçilen Hisarcıklıoğlu, bir yıl süren Başkan Yardımcılığı görevinin ardından, 2001 yılında yapılan seçimlerde Başkan olarak göreve gelmiş ve 2002, 2005, 2009 ve 2013 yıllarında yeniden TOBB Başkanı seçilmiştir.