Gündem TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ kura çekiliş tarihini açıkladı

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ kura çekiliş tarihini açıkladı

17.01.2020 - 08:51 | Son Güncellenme:

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. 16 Aralık tarihinde alınmaya başlanan TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında başvurular 15 Ocak tarihinde sona erdi. Dar gelirli vatandaşları uygun taksitler ile ev sahibi yapmayı amaç edinen TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde başvuruların tamamlanmasının ardından kura çekilişinin ne zaman yapılacağı merak edilmeye başlandı. Peki TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan o tarih...

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ kura çekiliş tarihini açıkladı

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek sorusu vatandaşlar tarafından son günlerde en çok aranan konu başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen 100 bin sosyal konut projesinde başvurular 16 Aralık tarihinde alınmaya başlanmış ve 15 Ocak günü sona ermişti. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından başvuruda bulunan binlerce vatandaş kura çekilişinin hangi tarihte yapılacağını merak ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kura çekilişinin yapılacağı tarihe ilişkin dün açıklamada bulundu. Peki TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Haberin Devamı

Dar gelirli vatandaşlar için başlatılan konut projesine talep yağdı. Bu yıl yapımına başlanacak 100 bin sosyal konut için 16 Aralık'tan bu yana toplam 1 milyon 201 bin 149 başvuru yapıldı.

Listenin başında İstanbul var

Sosyal konutlara en fazla başvuru İstanbul'dan geldi.

İstanbul'da 3 projede inşa edilecek 10 bin konut için başvuru sayısı 352 bin 382 oldu. İstanbul'u İzmir, Bursa ve Ankara izledi.

Başvurular Ziraat Bankası, Halk Bankası ve e-Devlet üzerinden gerçekleştirildi.

2+1 daire için 500 lira, 3+1 daire için bin lira başvuru bedeli alındı.

Kuralar şubat ayında çekilecek

Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kuranın şubat ayında çekileceğini açıkladı. Kuranın yapılacağı tarih ise daha sonra duyurulacak.

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT POJESİNDE KURALAR ŞUBAT AYINDA ÇEKİLECEK!

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

1. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare'ce belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

Haberin Devamı

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.