22.10.2009 - 02:09 | Son Güncellenme:
MAGAZİN SERVİSİ
Geçen hafta ekrana gelen ilk bölümü İsrail ile krize neden olan TRT-1’in “Ayrılık-Aşkta ve Savaşta Filistin” dizisinin ikinci bölümü önceki akşam yayımlandı. Ancak ikinci bölümde bazı sahnelerin makaslandığı ortaya çıktı.
İlk bölümünde İsrail askerlerinin Filistinli masum çocukları bile acımasızca öldürdüğü sahneler nedeniyle nefrete teşvik ettiği yönünde eleştiriler alan dizinin yapımcısı Çağla Prodüksiyon’un sahibi Selçuk Çobanoğlu, ikinci bölümde bazı sahnelerin çıkarıldığını açıkladı.
TRT de doğruladı
TRT yetkilileri de, dizinin daha fazla gerginliği tırmandırmaması için yumuşatıldığını doğruladı.
Dizinin yapımcısı Selçuk Çobanoğlu, ilk üç bölümü 20 gün önce TRT’ye teslim ettiklerini belirterek, “Her kanalın kendi denetim kuralları var. Birinci bölümden de çıkarılan sahneler vardı, ikinci bölümden de olması da gayet normaldir. Biz bu duruma muhalefet değiliz. Bu TRT’nin elinde ve tasarrufunda olan bir durumdur. Biz nefreti tırmandırmak için bir dizi çekmedik. Biz ilk üç bölümü çektiğimizde de Ayrılık’ın aşk dizisi olduğunu söylemiştik. Şimdi ilerleyen bölümlerde bu durum daha da iyi ortaya çıkacak” dedi.
Çobanoğlu çıkarılan sahneler arasında İsrail askerlerinin gözü bağlı Filistinli sivilleri kurşuna dizdiği sahnenin de olduğunu söyledi.
Geçen hafta ekrana gelen ve büyük kriz yaratan dizinin ilk bölümü 0.8 reyting ve 1.42 izlenme oranıyla 74. sırada yer almıştı. Dizinin koparttığı gürültünün ardından ekrana gelecek olan ikinci bölümünün izlenme oranı ise büyük merak konusu oldu.
Bu hafta reytingde 44.
Önceki gün yayımlanan ikinci bölümünün sadece 1.49 reyting ve 3.86 izlenme oranına ulaşarak sadece 44. olması ise şaşırttı.
Yapımcı Çobanoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in geçen yıl yaptığı “Reytingler gerçeği yansıtmıyor” şeklindeki açıklamasını hatırlatarak “0.9 reyting, 5 reyting ailesine denk gelir. Son gelişmelerden sonra bizi sadece 5 ailenin izlemesi mümkün mü?” dedi.
Gaziantep Belediye Başkanı da oynadı
Gaziantep Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in de bir bölümünde rol aldığı dizide İsrailli acımasız komutan Eytan (Emir Benderlioğlu ) ile Filistinli örgüt üyesi Kevser’in (Tuvana Türkay) aşkı anlatılıyor. Dizinin ikinci bölümünde gayriresmi saldırılar düzenleyip kadın ve çocuk dinlemeden öldüren Arz-ı Mev’ud isimli örgütün başındaki Eytan’ın yolu, zorla evlendirilmek istendiği için evinden kaçan Kevser’le kesişiyor.