Gündem Türkiye canlarını yüreğine gömdü

Türkiye canlarını yüreğine gömdü

13.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüzyılın deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın cenazeleri, hepimizi hüzne boğdu. Cenaze törenlerinde feryatlar yürekleri dağladı...

Türkiye canlarını yüreğine gömdü

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlar, Türkiye’nin dört bir yanında hüzünlü törenlerle toprağa verildi. Cenaze törenlerinde gözyaşları sel olurken, yürek yakan feryatlar göğe yükseldi.

Haberin Devamı

*Adıyaman’da hayatını kaybeden Jandarma Teğmen Fulya Özdemir (30) ve oğlu Demirhan Özdemir’in (6) cenazeleri dün Ankara’nın Ayaş ilçesinde toprağa verildi.

*Hatay’daki evlerinde enkazda kalarak hayatını kaybeden hemşire Hilal Subaşı (23) ve kardeşi Ali Kemal Subaşı (15) memleketleri Isparta’nın Eğirdir ilçesinde toprağa verildi. Enkazda birbirine sarılı halde cansız bedeni bulunan kardeşlerden Hilal Subaşı’nın 15 gün önce nişanlandığı, yaz aylarında da evlilik planı yaptığı öğrenildi.

Türkiye canlarını yüreğine gömdü

İzinli gitmişti

*Yarıyıl tatili için Hatay’da yaşayan babasının yanına giden Sinop Fen Lisesi öğrencisi Sabahattin Kayra Mıstıkoğlu, depremde enkaz altında hayatını kaybetti. Gencin cenazesi dün Sinop’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

*İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaparken izinli olarak Hatay’a giden ve depremde hayatını kaybeden polis memuru Fatih Turan (39), dün baba ocağı Iğdır’da toprağa verildi.

Türkiye canlarını yüreğine gömdü

Fulya Özdemir ve oğlu Demirhan, hüzünlü bir törenle uğurlandı. 

*Hatay’da görevli Uzman Çavuş Mehmet Bilge’nin (28) enkazda kalarak hayatını kaybeden eşi Ezgi Bilge (27) ile çocukları Tekin (5) ve Dilek’in (2) cenazeleri dün Aksaray’da toprağa verildi. Uzman Çavuş Bilge’yi enkaz altında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

*Adıyaman’da depremde enkaz altında kalıp yaşamını yitiren öğretmen Damla Çin Yörü ile eşi İsmail Yörü, çocukları Tarık (3) ve Asya (1), dün Muğla Yatağan’da toprağa verildi.

Türkiye canlarını yüreğine gömdü

Hemşire Hilal Subaşı ile kardeşi Ali Kemal, Eğirdir’de gözyaşlar arasında toprağa verildi. 

*Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremde oturdukları binanın enkazı altında kalan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emre Yalçın, eşi Tuğba Yalçın ve kızları Alya Yalçın dün Denizli’de son yolculuğuna uğurlandı.

*Hatay’da meydana gelen depremde göçük altında kalarak şehit olan sözleşmeli er Emre Erdem dün Erzincan’da toprağa verildi.

6 aylık hamileydi

*Hatay’da meslektaş eşi Mustafa Kavlak (30) ile birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 6 aylık hamile öğretmen Cansu Kavlak’ın (27) cenazesi, Bartın’da, depremde eşinin üzerine kapanan Mustafa Kavlak ise Hatay’da son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Acı duvarı

Türkiye canlarını yüreğine gömdü

ÇİĞDEM YILMAZ/ANTAKYA- Depremin yedinci gününü geride bıraktık. İlk günden beri en büyük eksiliklerden biri de, koordinasyon eksikliğiydi. Bu eksiliklerden biri de enkaz altında çıkan cenazelerdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hasan Şeker kendince bu duruma bir çözüm oldu. Kendi yakınlarının da enkaz altında olduğunu söyleyen Şeker, Cumhuriyet Mahallesi’nde yıkılan ve enkaz kaldırma çalışmaları devam eden binaların isimlerini sırasıyla bir duvara yazdı. Şeker, gözyaşları arasında, “En acı yazı” ifadesini kullandı. 

2.5 ay sonra baba olacaktı

Türkiye canlarını yüreğine gömdü

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremde Piyade Üsteğmen Abdülkadir Şen, Hatay’da enkaz altında kalarak şehit düştü. Şehit Abdülkadir Şen’in cenaze namazını imam olan babası Rıfat Şen kıldırdı. Şehit Şen Çorum’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin eşinin hamile olduğu ve 2.5 ay sonra doğum yapacağı öğrenildi.

Yazarlar