Gündem TYT - AYT soruları yayınlandı mı? YDT saat kaçta?

TYT - AYT soruları yayınlandı mı? YDT saat kaçta?

30.06.2018 - 09:56 | Son Güncellenme:

Üniversiteye girişte bu yıl ilk kez uygulanan YKS sınavının ilk oturumu TYT bu sabah saat 10:00'da başladı. 135 dakika süren YKS sınavı 12:15'te sona erdi. YKS TYT sınavının sona ermesinin ardından milyonlarca aday sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. ÖSYM milyonlarca adayı ilgilendiren açıklamayı yaptı. Peki YKS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

TYT -  AYT  soruları yayınlandı mı YDT saat kaçta

Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Kampüsü'nde sınava girecek adaylar, kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından yapılan kimlik ve arama kontrolünden geçerek içeri alındı.

Çocuklarıyla kucaklaşıp sınava uğrayan veliler için de dışarıda heyecanlı bekleyiş başladı. Kampüs önünde bekleyen bazı velilerin dua ettikleri ve Kur'an-ı Kerim okudukları görüldü.

Bazı adaylar sınava son anda yetişirken, 15 dakika kuralı uygulandığından saat 10.00'dan sonra sınava gelenler içeri alınmadı.

Üniversite sınavına giren Enes Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşit ağırlık alanında sınava girdiğini ve bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanmayı hedeflediğini söyledi.

İkinci tercihinin gazetecilik olacağını aktaran Şeker, "Şu an gözükmese de bayağı bir heyecanlıyım. İçten içe içeri girmeye bile korkuyorum ama sınav günü de geldi. Şimdi çok fazla bir şey söyleyemiyorum. Duygularımı tam olarak anlatamıyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Sınava kızını getiren Neslihan Kastrat ise diğer kızının da daha önce İstanbul Üniversitesi'nde sınava girdiğini belirterek, duygularını "Ben daha heyecanlıyım. Kızım daha rahattı. Hayırlısını diliyorum Allah'tan, önce benim kızıma sonra diğer çocukların hepsine. İstedikleri yerlere girsinler inşallah. Kızım TM'den girdiği için hukuk ya da psikoloji bölümleri olabilir. Heyecanla bekliyoruz." şeklinde dile getirdi.

Kimliğini unutan bir adayın da içeri alındıktan sonra evden kimliğinin getirilmesi beklendi. Ailesi kimliği getirdikten sonra öğrenci sınava alındı.

KİMLİĞİNİ UNUTTU GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Tokat'ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına nüfus cüzdanını kaybettiği için giremeyen genç kız gözyaşlarına boğuldu.

TYT -  AYT  soruları yayınlandı mı YDT saat kaçta

YÜZÜNDEKİ SARGI YÜZÜNDEN GİREMEDİ

Yüzündeki sargıyı çıkaramadığı için ÖSYM yetkilileri tarafından sınava alınmayan 21 yaşındaki Muhammet Öztürk, “Birkaç gün önce kaza geçirdim. Görevli arkadaşların bana yardımcı olması lazım. Bu sınava 2-3 sene hazırlanan insanlar var. Geçirdiğim kaza sonucu ameliyat oldu. Burnumdaki protezi çıkartamıyorum. Bandajlı bir şekilde sabit 1 hafta kalması lazım. Görevliler, yardımcı olması gerekirken, ‘alamıyoruz’ diyorlar. Sabah da ehliyetle geldiğim için sınava almadılar. Sonra gittim kimliğimi alıp geldim bu sefer de bandajlı olduğum için sınava almadılar. Böyle bir mağduriyet yaşadım. Bunun çözülmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

TYT -  AYT  soruları yayınlandı mı YDT saat kaçta

Öte yandan sınava tek başına gelen adayların, ana kapının yan tarafında kurulan emanet masasına eşyalarını bıraktığı görüldü.

Ayrıca Fatih Belediyesi, sınava girecek öğrencilere ve ailelerine kampüsün önündeki mobil büfe aracından soğuk limonata ikram etti.

TYT'de adaylar, Türkçe testinden 40, Sosyal Bilimler testinden 20, Temel Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soruyu cevaplandırmaya çalışacak.

YKS'nin ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) de yarın gerçekleştirilecek.

YKS TYT SINAV SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

YKS sorularının tamamı, 1 Temmuz akşamı ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanacak. Yayınevleri ile yazılı ve görsel medyanın sınav sorularını kullanabilmeleri ile ilgili telif ücretleri de belirlendi

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), bu hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının tamamı 1 Temmuz Pazar günü akşam internet sitesinden yayımlanacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YKS'nin 30 Haziran Cumartesi günü yapılacak birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 1 Temmuz Pazar gerçekleştirilecek ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ardından, sınav sorularının tamamına akşam saatlerinde web sitesinden ulaşılabilme imkanı sağlanacak.

Öte yandan yayınevleri, yazılı ve görsel medyanın sınav sorularını kullanabilmeleri ile ilgili telif ücretlerinin de belirlendiği bildirildi. YKS'ye yaklaşık 2,4 milyon aday başvurdu.